Çin Astrolojisi

2015 SENESİ UÇAN YILDIZLARI

2015 SENESİ UÇAN YILDIZLARI

Çin takvimine göre 4 Şubat tarihinden itibaren Yin Ağaç KEÇİ senesine giriyoruz ve Feng Shui Enerjileri değişiyor. Uçan Yıldızlar ismini verdiğimiz 5 adet farklı kalitede enerji tipi ateş-toprak-metal-su ve ağaç, ev ve ofislerimizde farklı yönlerden etkileyecek.

Feng Shui etrafımızı saran enerjilerin insan hayatını nasıl etkilediğini araştırır ve çözümler sunar. Böylelikle insanın daha iyi şartlarda, uyum ve bereket içinde yaşamasını amaçlar.

Feng Shui öğretisine göre yaşadığımız yerlerde gözle görebildiğimiz ve gözle göremediğimiz ama bizi etkileyen enerjiler bulunmaktadır. Penceremizden dışarı baktığımızda görüş alanımıza giren binalar, yollar, ağaçlar, su oluşumları gözümüzle gördüğümüz gruba girerler. Bu oluşumların, yaşam alanlarımızı olumlu/olumsuz olarak etkileri vardır. Bu etkiler için çözüm üretiriz. Bu çözümleri Form Okulu esaslarına göre yaparız. Örneğin evimizin kapısına direk yönelmiş yol varsa, olumsuz enerjiyi zayıflatmak için kapımızı kırmızı renkte yaptırabiliriz, ya da kapının önünde kırmızı renkli objeler bulundurabiliriz.

Gözle görülmeyen enerjiler grubuna ise UÇAN YILDIZLAR girmektedir. Feng Shui Uçan Yıldızlar öğretisinde mekânlarımız merkezi dâhil 9 farklı yönde, 5 değişik tipte enerjiden etkilenir. Bu enerji tiplerinim her biri bir sayı ile ifade edilir ve temsil ettikleri özellikleri vardır.

Örneğin 6 Yıldızı elementlerden metali, ev halkından baba/patron/ yöneticiyi, organlardan akciğer ve baş bölgesini, hukuksal sorunları temsil eder.

1’den 9’a kadar olan bu enerjilerin ne anlama geldikleri aşağıda belirtilmiştir.

1-Akademik başarı, sosyal durumumuz, ünlenme, akıl, zeka, seyahat etme

2-Hastalık, düşük yapma, mide&hazım problemleri, emlak/gayrimenkul problemleri

3-Tartışma, aşırı sinir, öfkeli olmak

4-Seks skandalları, zina, eğitim ve sanat

5-Talihsiz olaylar, kazalar

6- Hukuksal problemler, otorite sorunları, migren ve baş ağrısı

7- Skandallar, dedikodu, uyumsuzluk, iş, çalışma, hırsızlık, rekabet

8- Gelirin artması ( standart işle kazanılan ) , insan ilişkilerinde uyum

9- Finansal kazanç ( ani şekilde-beklenmeyen ), popülerlik, güzellik, evlilik ve kutlamalar

 

 

Yaşadığımız mekânlarda her yön ( konum ) bir grup uçan yıldızın etkisi altındadır. Bunlar;

  1. Kalıcı uçan yıldızlar (Mekânın Natal Haritası-Binanın kuruluşu ve ilk yerleşim tarihleri ile etkinlikleri ortaya çıkan yıldızlardır. Bu yıldızlar binanın ön cephesinin pusula ölçümleri yapıldıktan sonra hesaplanır. Kalıcı olarak o yönü (konumu ) etkiler.
  2. Senelik uçan yıldızlar-Etkileri değişik 9 adet uçan yıldız bir sene boyunca mekânlarımızın farklı yönlerinden yükselir. Bu döngü 9 sene devam eder. 9 sene sonunda yine aynı yıldız aynı yönde etkili olacaktır.
  3. Aylık uçan yıldızlar-Her yönde etkisi farklı bir uçan yıldız bir ay boyunca etkili olur. Bu döngü 9 ay devam eder. 9 ay sonunda yine aynı yıldız aynı yönde etkili olacaktır.
  4. Günlük ve saatlik uçan yıldızlar yine bir gün ya da 2 saat boyunca mekânlarımızın bir yönünü etkiler. Feng Shui Analizi yapılmadan yaşadığınız mekânın Natal (Doğum) Haritasını bilemezsiniz. Bu sebeple sürekli ve kalıcı olarak yatak odanızda, kapı girişinizde ya da salonunuzda, ortak kullanım alanlarınızda hangi yıldızların etkili olduğunu bilemezsiniz. Ama içinde bulunduğunuz sene ve ay etkili olan uçan yıldızların farkında olursanız, olumsuzluk varsa riskinizi yarıya indirebilir, ya da olumlu enerjileri arttırabilirsiniz. Bu sebeple senelik ve aylık uçan yıldızları birlikte değerlendirerek evinizde Feng Shui uygulaması yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Unutmayın, mekânlarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle hayatınızda büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

Aylık enerji haritalarını mail olarak almak isterseniz, mail grubuna üye olarak mail adresinizi bize bırakabilirsiniz.

UÇAN YILDIZ ÇÖZÜMLERİ

 

Uçan Yıldızların çözümleri ve aktivasyonları 5 elementin birini üretim ve tüketim prensiplerine göre yapılmaktadır. Uçan Yıldızlar Büyükayı Takım Yıldızından aldığımız, 1 den 9 a kadar farklı enerjilere sahip olan 9 ayrı enerjidir ve her enerji tipi bir sayı ve bir elementle ilişkilidir. Buna göre;

  1. Su
  2. Toprak
  3. Ağaç
  4. Ağaç
  5. Toprak
  6. Metal
  7. Metal
  8. Toprak
  9. Ateş

Elementlerini temsil eder.

HASTALIKLARA VE SAĞLIK SORUNLARINA SEBEP OLAN 2 YILDIZI 2015’DE GÜNEYDOĞU’DA

Hastalıklara ve bazı sağlık sorunlara sebep olan 2 yıldızını zayıflatmanın birkaç yolu var. Ana fikir bu yönde daha fazla metal ve su elementi kullanmak, mümkün olduğu kadar bu yönü yaşam alanı olarak kullanmamak ve sakin bırakmaktır.

2015 senesi boyunca ve 2016 Ocak ayı sonuna kadar mekânlarımızın Güneydoğu yönü bu olumsuz yıldızdan etkilenecek.

  • Klasik yöntem 6 adet birbirine bağlı metal para asmaktır. Satın almak için tıklayınız
  • Uçan Yıldız 2 nin bulunduğu yöne metal ve su elementlerini dekoratif olarak kullanabilirsiniz. Her türlü metal, bronz, altın, gümüş ve metalik obje, yuvarlak formada obje kullanabilirsiniz. Metalin rengi beyaz/gri, suyun rengi siyahtır. Bu yönde metal ve su elementlerini renk olarak da kullanabilirsiniz. ( örn siyah ya da beyaz yastık, örtü, minder, perde olabilir. )
  • Su ve tuz bir arada bu enerjiyi zayıflatır. Cam bir kâse ya da geniş ağızlı bir su bardağına 1/3 oranında kaya tuzu ve üzerine 6 adet metal para koyunuz. En sonunda da kâseyi suyla doldurunuz. Bu kaseyi 2 yıldızının bulunduğu odaya koyabilirsiniz. ( Tuzun kabarması söz konusu olduğu için kâsenin altına bir tabak da bulundurmanızı öneririm) suyun 15-20 günde bir yenilenmesi gerekiyor.                               Satın almak için tıklayınız.
  • Bu yönde çok fazla kırmızı renk kullanmayın, varsa bir sene boyunca eşyanızın ya da objenizin yerini değiştirin.
  • Bu yönün mümkün oldukça sessiz ve sakin kalmasını sağlamaya çalışın, çok fazla hareket bu enerjiyi aktive ediyor.

 

TALİHSİZ OLAYLARA VE KAZALARA SEBEP OLABİLEN 5 YILDIZI 2015’DE BATI’DA

5 Sarı yıldızı oldukça tehlikeli olarak bilinir ve dikkate alınması gerekir. Bu yıldızın geldiği odada fazla vakit geçirilmemesi önerilir. 2015 de 5 yıldızı mekânların Batı yönünde yer alacak. Evinizin giriş kapısı, sürekli kullandığınız bir oda, çalışma odanız ya da yatak odanız Batı yönünde ise bu negatif enerjiyi zayıflatmak için önlem almanız gerekir. Aksi halde olumsuzluklar yaşayabilirsiniz.

5 Yıldızını zayıflatmak için; 2 yıldızı için uyguladığımız yöntemler geçerlidir.

  • 5 yıldızı toprak enerjisi taşır ve metal sesi ile zayıflar. Rüzgâr çanı asarak bu enerjiyi zayıflatabilirsiniz. ( Bu yöntem geleneksel olarak uygulanan yöntemdir. ) Satın almak tıklayın.
  • Su ve tuz bir arada bu enerjiyi zayıflatır. Cam bir kâseye kaya tuzu ve metal para koyunuz. En sonunda da kâseyi suyla doldurunuz. Bu kaseyi 5 yıldızının bulunduğu odaya koyabilirsiniz. ( Tuzun kabarması söz konusu olduğu için kâsenin altına bir tabak da bulundurmanızı öneririm) Kase içindeki suyun 15-20 günde bir yenilenmesi gerekiyor. Satın almak için tıklayın.
  • Bu yönde kırmızı renkten kaçının.
  • Bu yönü çok aktif olarak kullanmamaya dikkat edin, sessiz bırakın.
  • Bu yönde inşaat, duvar delme, tadilat yapmayın.
  • Dışarıdan binanıza gelen keskin açılar, mekânınızda bulunan keskin şekilli objeler ateş elementini aktifleştirir. Bu yönlere doğru metal rüzgâr çanı asın. 
3 YILDIZI 2015’DE MERKEZDE TARTIŞMAYI NASIL AZALTA BİLİRİM?

2015 KEÇİ senesinde merkeze 3 yıldızı gelmektedir. Bu yıldız mekânlarda tartışma, huzursuzluk ve hırsızlığı arttırabilir. 3 yıldızı ağaç menşelidir. Zararlarını azaltmak için ateş ve toprak elementlerini kullanmamız gerekir.

  • Bu yönde kırmızı karton, dekoratif obje, halı, yastık, perde vb kullanılabileceği gibi periyodik olarak yakmak suretiyle mum da kullanabilirsiniz.
  • Bu yönde daha fazla topak elementi kullanılması gerekir. Kristal, doğal taşlar, toprak/seramik saksılar, dekoratif objeler, toprak tonları, bej, taba, vizon vb renkleri kullanarak tartışma enerjisini azaltabiliriz.
7 YILDIZI 2015’DE GÜNEY YÖNÜNDE DEDİKODU VE SKANDALLARI NASIL ÖNLERİM?
  • 7 Yıldızı metal menşelidir. Bir mekânda eğer 7 yıldızı etkili ise o mekânda yaşayan kişilerin haklarının yenilmesi, dedikodu, haksızlığa uğramak, çalışmasının karşılığını alamaması, dışarıdan alacağı batık paraların olması ve skandallara uğramasına sebep olur. Zayıflatmak için su ve ağaç elementi kullanılır.
  • Cam vazo içerisine ( ya da yeşil-mavi renkte vazo olabilir. ) 3 dal bambu koyularak bu enerji azaltılabilir.
  • Küçük saksı bitkileri, özellikle yeşil yapraklı olanları kullanabilirsiniz
  • Bu bölgeye durgun su ( kâse içerisinde ya da kapağını açarak şişe içerisinde su ) koyarak suyun metal enerjisiyle birleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sirke ağaç elementidir. Durgun suyun içerisine birkaç damla sirke de atabilirsiniz.
  • Ahşap malzemeler, mobilyalar, yeşil, turkuaz, mavi renkleri dekoratif olarak kullanabilirsiniz.
  • Bu yönde kırmızıdan ve ateşten uzak durmanız gerekiyor. Eğer mutfağınıza denk geliyorsa mutfağınızda ahşap ürünler, yeşil ve mavi renkte mutfak eşyaları, dekoratif objeler kullanabiliriz.
BEREKET YILDIZI 8 2015’DE KUZEY YÖNÜNDE. BEREKET ENERJİSİNİ NASIL AKTİF HALE GETİRİRİM?

 

İçinde bulunduğumuz 8. Dönemde bereket yıldızı olarak kabul edilen 8 yıldızı, 2015 senesinde mekânlarımızın Kuzey yönünden parlayacak.

Yapılması gereken, evinizin/iş yerinizin KUZEY odasını tespit etmektir. Evler için kuzey yönde yatak odası varsa böyle bir odada uyumak ev içerisinde insan uyumuna destek verir.

Evinizin/işyerinizin Kuzey yönü giriş kapısı, salon, oturma odası, çalışma odası gibi ortak kullanım alanına geliyorsa bu durum size finansal başarı, çok güzel kazanımlar getirir, bereketinizi arttırır.

Bereket yıldızı 8’i aktif hale getirmek için öncelikle Kuzey odasını daha fazla kullanmanız gerekiyor. İnsan enerjisi en kuvvetli aktivasyon kaynağıdır. Onun haricinde saat, su fıskiyesi, TV, fan, klima gibi hareketli objeler, kırmızı, mor renkte objeler ve doğal taşlar kullanabilirsiniz. Örneğin Kuzeyde bir pencere varsa önüne sarkıtılan bir kristal top pozitif enerjinin evlerinize yayılmasını sağlar.

BEREKET YILDIZI 9 2015’DE GÜNEYBATI YÖNÜNDE

9 Yıldızı aniden ortaya çıkan bolluk, bereket ve aile içerisinde mutlu olayları, kutlamaları destekler.

9 yıldızını güçlendirmek için ağaç, ateş ve su enerjisinden aktif olarak yararlanabiliriz. Genel fikir 8 yıldızı için uyguladığımız hareketli objeleri Güneybatı yönünde kullanmaktır. Bitki, ışık kaynağı, mum, su fıskiyesi, kırmızı renkte dekoratif objeler ile bu olumlu enerjiyi aktif hale getirebiliriz. Ayrıca bu odada oturmak, yemek, çalışmak, uyumak, yani insan enerjisi iyidir.

KARİYER YILDIZI 1 2015’DE DOĞU YÖNÜNDE

1 yıldızı akademik başarı ve kariyer de başarı şansını arttırır. Kişinin Sosyal yönüne destek verir. Rekabete karşı başarı sağlama, yeteneğini iyi kullanma becerisini destekler.

1 yıldızını su ve metal ve toprak enerjisiyle daha da kuvvetli hale getirebiliriz.

Her türlü metalik, bronz, gümüş, altın obje, beyaz ve siyah renkte obje, dekorasyonda kullanabilirsiniz.

Doğu yönüne metal rüzgâr çanı asabilirsiniz.

Su fıskiyesi kullanabilirsiniz.

Kristal top ve doğal taşlar kullanabilirsiniz.

 

Sağlık, bolluk ve mutluluk dileklerimle

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin Astrolojisi danışmanı

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir