Çin AstrolojisiFeng Shui

2015 YİN AĞAÇ KEÇİ SENESİ

YİN AĞAÇ KEÇİ SENESİ  

Çin geleneksel geleceği okuma yöntemi 5 element teorisi üzerinden yapılır. Evrendeki her şey 5 elementle temsil edilmektedir. Gezegenler, insanlar, mevsimler, hava durumları, yönler, tatlar, duygular çevremizde algıladığımız her şeyin bir element olarak karşılığı vardır. Çiftçi takvimi veya Hsia takvimi olarak bilinen Çin takvimi, sadece zamanı kaydetmez, aynı zamanda geleceği tahmin etmeye yarayan şaşırtıcı bir araçtır. Geleceği tahmin etmeye yarayan geleneksel yöntem, doğum tarihi verilerinden bir kişinin geleceğini okumayı ifade etmektedir. Bu yönteme biz kaderin 4 sütunu diyoruz. Geleceği tahmin ederken tüm yorumlar elementlerin üretim ve tüketim döngülerine göre yapılır. Bu sebeple Çin Takvimine aynı zamanda elementler takvimi de diyebiliriz. Bu takvimin temel özelliği, zaman ile ilgili bütün bilgiler yıl, ay, gün ve saat olarak 5 temel element ile temsil edilirler. Bu elementler; metal, su, ağaç, ateş ve toprak tır. Beş element arasındaki ilişki, kişiye geleceğini tahmin etme konusunda yardımcı olur ve bu bilgiyi kullanan kişi sansını arttırabilir veya şanssızlığını indirgeyebilir.

2015 senesi Çin Takvimi’nde 2 element tarafından temsil ediliyor. Toprağın (KEÇİ) üzerinde ağaç. Elementler arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yok olma (ölüm) döngüsüne göre; ağaç toprağa hâkim olur, bu iki elemenin arasında birbirlerini tüketim ilişkisi vardır. Aslında böyle birbiriyle anlaşamayan iki enerjinin bir araya geldiği senelerde uyum yaşanmıyor. Bu durumda çatışma ve zıtlıklar yaşanacak gibi düşünebiliriz ancak; elementlerin doğalarına baktığımızda 2015 senesinin daha uzlaşmacı bir sene olacağını, anlaşmazlıkların uzlaşılarak çözüm bulacağını ve ilerlemelerin olacağını söyleyebilirim. Çünkü; Yin Ağacın uzlaşmacı, değişiklere çabuk adapte olabilen esnek bir yapısı var. Bir çiçeğe ya da ağacın dallarına benzetiliyor, kolaylıkla yeni şartlara ayak uydurabilen, yönünü değiştirebilen yapısı sayesinde 2014 senesi kadar sert bir sene yaşamayacağız gibi görünüyor. 2015 senesinde Yin ağacın ılımlı karakteri çatışma ve anlaşmalara getirilen çözümleri ve farklı yolları insanların daha kolaylıkla kabul etmesini sağlayacak.

Keçi burcu, Çin Zodyak’ının en üretken ve cömert burçlarından birisi olarak bilinir. Batı takvimine göre Temmuz ayına diğer bir deyişle Yengeç burcuna denktir. Çin Zodyak’ında mevsimler bir toprak burcuyla biter ve mevsimin özelliğini taşırlar. Keçi, yaz toprağıdır. Bu dönem hala sıcakların bitmediği bir dönem olduğu için ateş elementi fazladır ve Keçinin toprağı kuru, sıcak çöl toprağını temsil eder. Keçinin toprağında yin ateş, yin toprak ve yin ağaç vardır, ama su hiç yoktur. Su olmaması ağaçların ihtiyacı olan suyu alamayacakları, yeterli gelişemeyecekleri ve bu yaz kuraklık yaşamamız anlamına gelir.

Özetle Yin Ağaç ve Keçi özelliklerinde yola çıkarsak bu sene genelinde çatışmalar olsa bile bir şekilde uzlaşmalar da olacak, yeniliklere daha açık ve üretici olacağız.

.

Çin takvimi 60 yıllık döngülerle tekrar başa dönerek ilerler. Bu demektir ki; 60 yıl önce 1955 senesinde ve hatta 1895 senesinde de Yin Ağaç KEÇİ yılını yaşadık. 1955 senesinde neler yaşandı diye araştırdığımda uluslararasında anlaşmalar imzalandığını öğrendim. Örneğin Batı Almanya NATO’ya katıldı, Türkiye ve Irak arasında Bağdat Paktı imzalandı, Pakta daha sonra, Britanya, Pakistan ve İran üye olarak katıldı. Türkiye, Yunanistan ve Yugoslavya arasında Parlamentolar arası Konsey kuruldu, Türk-Amerikan Atom Antlaşması imzalandı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon’da kuruldu, ( Türkiye’nin İstanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitedir.) NATO üyesi devletlerarasında atomla ilgili bilgi alışverişi anlaşması Paris’te imzalandı, Avrupa Para Antlaşması imzalandı. Evet, sene boyunca uluslararası pek çok anlaşma ve uzlaşma hamleleri olmuş.

Keçi üretkendir demiştim. 1895 senesinde Alman Fizikçi William Rontgen kendi adıyla anılan X ışınlarını keşfetti. 1955 senesi de pek çok yenilikle tarihin kayıtlarında yerini almıştır. 5 Mayıs’ta Türk Kadınlar Birliği’nin tespitiyle her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasına Karar verildi. İstanbul Hilton Oteli açıldı. Türkiye’de ilk yerli su sayacı üretimi başladı. 17 Temmuz Disneyland açıldı. Mc Donalds ilk dükkânını açtı. İlk kablosuz uzaktan kumanda aleti Zenith tarafından üretildi ve ilk mikrodalga fırın üretildi.

Çin Metafiziğinde Yin Ağaç elementi temel olarak gelişme, iyilik, doğruluk ve canlı enerjiyi, organlardan boyun, omurilik, sırt ve karaciğeri temsil eder. Yin ağaç bir çiçeğe ya da ağacın bir dalına benzetilir, kırılgan yapısına rağmen kolayca eğilip yön değiştirebilir. Bu sebeple daha yumuşak ve esnektir. Yeni şartlara rahat uyum sağlayabilir. Bu kişilerin el becerileri vardır, içlerinden müzisyenler, terziler, el sanatçıları çıkar. Ağaçlar bu özelliklerinin haricinde kendileri için para demek olan toprağı kontrol ederler. Bir sene boyunca 4 mevsim ve her mevsimin sonunda bir toprak burcu geldiğini düşünürsek bu özellik ağaç gününde doğanları parayla karşılaşmak açısından diğer elementlere göre daha şanslı yapmaktadır.

AT-TAVŞAN-DOMUZ BURÇLARI UYUMLU

ÖKÜZ-KEÇİ-KÖPEK BURÇLARI DİKKATLİ OLMALI

Her sene Jüpiter gezegeninin dünyaya göre bulunduğu konum, o senenin burcunu temsil ediyor. Bu burçla uyumla birleşen ya da zıtlaşan, olumsuz enerjileri tetikleyen burçlar var. Keçi senesiyle en uyumlu olan burç At burcu. Bu sebeple, seneyle uyumsuz olan, olumsuz olayları tetikleyen burçlara yanlarında sene boyunca AT objesi bulundurmalarını öneriyoruz.

At burçları 2014 senesini biraz gergin geçirmiş olabilirler. Bunun sebebi sadece senenin burcu olmalarından dolayı değil, kendi burçlarından bir tane daha olunca kişisel ceza yaşadıkları için. Keçi burçlarıyla olan uyumlarından dolayı, At burçları seneyi 2014’den daha rahat geçirecekler. Bu sene At burçları en iyi durumdalar. Tavşan ve Domuz burçları da Keçi ile birleştiğinde AĞAÇ uyumu oluşuyor. Haritalarında Domuz ve Tavşan olanlarda seneyi uyum içerisinde geçirecekler. Fakat sadece doğum senesine bakarak tamamen uyumlu olduklarını söylemek doğru değil. Daha doğru tahminde bulunabilmek için Kaderin 4 Sütununa bakılması tavsiye edilir. Dolayısı ile doğduğu ay, gün ve saati Köpek ve Öküz olan At, Tavşan veya Domuz burcundaki insanlar da zıtlıklardan etkilenebilirler.

Keçi yılında doğan kişilerin “Grand Düke Jüpiter’i inciten” olduğu söylenir. Keçiler bu sene ön planda olsalar da yine de senenin burcu olmalarından dolayı tetikteler. Eğer doğum haritalarında ay, gün ya da saatte Köpek ve/veya Öküz varsa bu durumda toprak cezasına giriyorlar ve sağlık problemleri dâhil bazı olumsuz olaylar yaşayabilirler. Bu sene tüm Keçi burçlarının yanlarında AT obje taşımalarını öneriyoruz.

Keçi, Öküz ve Köpek ile bir araya geldiğinde toprak cezası oluşuyor. Ceza, endişe, nefret ve sevmemek anlamına gelir. Eğer toprak olumsuz elementiniz ise, bu cezadan dolayı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bu ceza hem haritasında Keçi-Köpek-Öküz olanları olumsuz etkiler hem de evrende toprak enerjisi dengeden çıkar ve deprem, toprak kaymaları, trafik kazaları hatta uçak kazalarına sebep olabilir. Kazaların birçoğu toprak elementiyle ilgili olacağı için geniş toprak alanlarda bulunanlar, dağ sporları yapanlar, hızlı araba kullananlar için risk teşkil edebilir. 2015 in en riskli ayları; Keçi(Temmuz), Köpek (Ekim) ve Öküz ( Ocak 2016 ) olacak. Toprak cezası, doğum haritasında Köpek ve Öküz olanlarda sağlık problemi yaşatabilir. Haritalarında Öküz, Köpek ve Keçi burcu olanların sene boyunca yanlarında AT obje taşımalarını öneriyoruz.

Keçi, güçlü bir toprak elementidir ve Öküz burcu ile çatışma halindedir. 2014 senesinde senenin burcu At ile Fare arasında bir zıtlık söz konusuydu. Bu zıtlık ateş ve su elementleri arasında yaşanmıştı. Ateş ve Su arasındaki çatışmanın sonuçlarını denizde ve karada büyük yangınlar, suyla ve ateşle ilgili kazalar şeklinde yaşadık. En zor ay ise Aralık’ta Fare Ayında yaşanmıştı. 2015 senesinde ise zıtlık toprak burçları arasında olacak. Böyle zıtlık olduğunda ise toprak alanlarda, dağlarda, trafikte ve binalarla ilgili kazalar sene boyunca artabilir. Deprem, yer kayması, çığ, bina çökmesi, trafik kazaları ile ilgili daha çok haber duyabiliriz. Keçinin sıcak toprağı aynı zamanda çölleri ve yolları da temsil eder. Bu sebeple özellikle trafik kazalarına ve Çöl alanlarında sorunlara – Orta Doğu ve Arabistan Körfezi’ne dikkat çekmek gerekir. Türkiye’de büyük şehirler dâhil binaların sağlamlığı şüphe götürdüğü için bu sene temeli sağlam olmayan zayıf binalarda yaşayanlar risk altında olabilirler.

2015 senesi boyunca doğum haritalarında Öküz bulunan kişilerin yanlarında AT obje taşımaları önerilir.

SAĞLIK

Çin tıbbında, her element bir organı temsil eder, elementlerin birbirini üretme ve yok ediş kuralına göre bu elementleri temsil eden organlarda yaşanan dengesizlik, bu elementin beslediği ya da kontrol ettiği organın düzenli çalışmasını da engeller. Böylelikle ani ve kuvvetli sağlık sorunları yaşanabilir. Örneğin su elementi böbreklerimizi ve bağışıklık sistemini, suyun beslediği ağaç elementi, karaciğeri, ağacın beslediği ateş elementi, kalbi ve gözleri, ateşin beslediği toprak elementi, mide, pankreas, hücre ve kasları, toprağın beslediği metal elementi, akciğerleri ve cilt dâhil solunum organlarımızı temsil eder, bu döngüye göre metal de suya hayat vermektedir.

2015 Keçi senesi su elementinin eksik olmasıyla bu dengenin bozulmasını kolaylaştırıyor. Kuvvetli toprak elementi vücuttaki suya hâkim olacak ve bağışıklık sistemimiz su dengesizliğinden olumsuz etkilenecek. Su eksikliği, ağacı temsil eden karaciğerin iyi çalışmasını da engelleyecek bu durumda karaciğer ile ilgili sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bu sebeple vücudumuzda su dengesini korumamız gerekecek. Antioxidantlar vücuttaki toprak elementini düzene sokarlar. Bu sene daha sık antioxidant özellikleri olan yiyecekler tüketmeliyiz, ya da haricen kapsül olarak kullanabiliriz. Ayrıca bağışıklık sistemimiz için, C ve E Vitaminleri, üzüm çekirdeği önerebiliriz. Omega3 ise vücutta su dengesini sağlamamıza yardımcı olabilir. Yin ağaç boyun, omurga ve omuriliği temsil eder, su elementinin eksik olması ile kemiklerle ilgili sorunlar da yaşamız mümkün. Denge ve takviye için daha fazla kalsiyum, magnezyum ve omega3 içeren besinler tüketmemiz gerekir.

Toprak elementi mide, pankreas, hücre ve kasları temsil eder. Şeker, Obezite ve Kanser çoğunlukla vücutta toprak elementinin dengesiz olmasından kaynaklanıyor. Keçi burcunun kuvvetli bir toprak burcu olduğundan ve diğer iki toprak burcuyla bir araya geldiğinde Toprak Cezası oluştuğundan bahsetmiştim. Keçi, Köpek ve Öküz burçlarıyla bir araya geldiğinde toprak dengesi bozulabilir. Bu durumda kanser, şeker hastalıklarında artış görülebilir.

2015’DE AĞAÇ VE METAL SEKTÖRLERİ DAHA ŞANSLI.

2015 yılının etkin elementleri olan ağaç ve toprak elementlerinin; ağaç ve metal sanayilerine refah getirmesi bekleniyor.

Metal elementi ağaç elementine hâkim olur ve ağaç, metal elementi için para demektir. 2015’de metal sektörlerine- Makine, Mekanik, Mühendislik, Bankacılık, Güzellik, Cilt Bakımı, Mücevherat, Cerrahlık, Akapunktur, Dişçilik, İleri Teknoloji – para akışı olacak

Diğer avantajlı sektör ise ağaç sektörü olacak. Çünkü ağaç elementi, toprak elementine hâkim olacaktır. Toprak elementi, ağaç için para demektir. Ağaç sektörleri ise- Moda, Tekstil, Medya, Kitaplar, Magazin, Mobilyacılık, Çiçekçilik, Bitkisel ürünler, Sanat, Saç, Çevre

Ateş elementi sektörleri de seneden olumlu etkileniyorlar, çünkü toprak elementi onlar için üretimi yani verimliliği temsil ediyor. Ateş sektörüne giren işlerde yeni gelişmeler ve buluşlar olabilir. Yine de biraz daha kontrollü ilerlemeleri gerekiyor. Borsa-Finans- Eğlence İşleri- Enerji-Elektrik-Petrol-Mazot- Benzin- Mutfak-Restoran, Havacılık sektörlerini Ateş elementi olarak sayabiliriz.

Toprak elementi sektörleri bu sene çok yükselemeyecek, Toprakların para elementleri olan su, bu sene eksik olması toprak sektörüne rekabet getiriyor. Emlak, Arazi, Otelcilik, Taş, Madencilik, Sigorta sektörlerini toprak elementi olarak sayabiliriz.

KORUYUCU MELEK, ROMANTİK YILDIZ, SANAT YILDIZI KEÇİ

Yang Ağaç, Yang Metal ve Yang Toprak günlerinde veya yıllarında doğanlar için KEÇİ koruyucu melektir. Doğum seneleri 0, 4, 8 ile bitenler bu sene evrenden yardım alacaklar.

Fare senesinde ya da Fare gününde doğanlar için KEÇİ romantik yıldız demektir. Fare burçları bu sene çok sosyal olacaklar ve karşı cinsle karşılaşma şansları daha fazla olacak.

Keçiler sanat yıldızıdır. 2015 senesinde doğacak bebeklerde bu yıldız kendi kalitelerinde olacağı gibi, insanların da sene boyunca sanatı destekleyen olaylara daha fazla ilgi göstereceği, sanatsal faaliyetlerin çok olacağı bir sene bizi bekliyor.

FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişir. Bazı seneler mücadele, bazı seneler sorunsuz ama ortalama, bazı seneler ise çok verimli, kazançlı geçer. Değişen, UÇAN YILDIZLAR olarak adlandırdığımız, Büyük Ayı takım Yıldızından aldığımız etkilenmelerdir. 1’den 9’a kadar olan birbirinden farklı enerji tipleri mekânlarımızı, dolayısıyla bizi etkilemektedir. Bu sebeple, her senenin başında yaşadığınız mekânlarda yeni enerjilere göre düzenlemeler yapmanızı öneririz. Düzenlemeler, eviniz ve iş yerlerinizin önemli bölgelerine ( giriş, salon, yatak odası ) nasıl enerjilerin geldiğinden haberdar olmak ve olası sorunları azaltmak, güzel yönlerden ise maksimumda yararlanmak için yapılır. Bu sayede mekânlarınızda uyum, huzur ve bereketi sağlayabiliriz.

2015 KEÇİ senesinde merkeze 3 yıldızı gelmektedir. Bu yıldız mekânlarda tartışma, huzursuzluk ve hırsızlığı arttırabilir. 3 Trigramı merkezde olunca dünya coğrafyasında fırtına ve depremleri tetikleyecektir. Dünya genelinde merkez olarak adlandırılan yerlerde ve 5 yıldızının etkili olduğu Batı yönünde çatışmaların, deprem ve kuvvetli rüzgârların etkili olabilir. Evlerde 3 yıldızı için çözüm, doğal taşlar veya kırmızı bir obje bulundurmaktır.

Talihsizlik ve engelleri simgeleyen en tehlikeli yıldız olan Beş Sarı Yıldızı Batı’dan gelecek. Bu olumsuz enerjiyi ortadan kaldırmak için evin Batı bölümüne metal rüzgâr çanı asılması tavsiye edilir.

Hastalıkları temsil eden 2 yıldızı Güneydoğu yönünden etkili olacak. Geleneksel olarak uygulanan çözüm yöntemi, birbirine siyah iple bağlı 6 metal para asılması.

Kuzeydoğuda Hukuksal sorunları temsil eden 6 yıldızının olumsuz etkisini gidermek için temiz su içerisinde 3 bambu,

Güney yönünde skandallar ve hakkının yenmesine sebep olan 7 yıldızı için ise temiz su içerisine 3 bambu dalını kullanabilirsiniz.

Doğu yönünde kariyeri veya eğitimi destekleyen güzel bir enerji olacak. enerjiyi arttırmak için bu yönde kristal top ya da metal rüzgar çanı asabilirsiniz.

Kuzeybatıda ise romantizmi destekleyen 4 ağaç yıldızı olacak, bu yönde kırmızı obje, ya da kristal top kullanabilirsiniz.

Bereket ve bolluk enerjisini arttıran 8 ve 9 yıldızları ise bu sene Kuzeyden ve Güneybatı’dan gelecek. bu yönler mekanlarınızın girişi, oturma odası, salon gibi ortak kullanım alanlarına geliyorsa finansal açıdan sorun yaşamazsınız, karşınıza fırsatlar çıkar. Aktive etmek için, bu yönleri açık ve temiz tutmak, bol bol kullanmak, hareketli objeler kullanmaktır.

Grand Duke 2015 te Güneybatıda olduğundan bu yönde tadilattan kaçınmak gerekir. Aynı zamanda bu yöne yüzünüzü vererek oturmanız da tavsiye edilmez.

3 yıkım yönü ve 5 yıldızı yönü Batı’ya ise sırtınızı vererek oturmayın. Sırtınızdan bıçaklanmış gibi olursunuz.

2015 SENESİNİN HERKESE BEREKET, BAŞARI, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLERİM

Aysun Sezgin

Feng Shui ve Çin Astrolojsi Danışmanı

Raymond Lo’nun ilgili makalesinden derleme yapılmıştır.

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir