Çin Yılları

2014 Yang Ağaç AT Senesi 甲午

İNATÇI YANG AĞAÇ İLE KUVVETLİ ATEŞ OLAN AT BİR ARAYA GELDİĞİNDE!!!

Çiftçi takvimi veya Hsia takvimi olarak bilinen Çin takvimi, sadece zamanı kaydetmez, aynı zamanda geleceği tahmin etmeye yarayan şaşırtıcı bir araçtır. Geleceği tahmin etmeye yarayan geleneksel yöntem, (Kaderin 4 Sütunu) doğum tarihi verilerinden bir kişinin geleceğini okumayı ifade etmektedir. Bu takvimin temel özelliği, zaman ile ilgili bütün bilgiler yıl, ay, gün ve saat; 5 temel element ile temsil edilir. Metal, Su, Ağaç, Ateş ve Toprak. Beş element arasındaki ilişki, kişiye geleceğini tahmin etme konusunda yardımcı olur ve bu bilgiyi kullanan kişi sansını arttırabilir veya şanssızlığını indirgeyebilir.

Hsia takviminde, 2014 yılı 2 element tarafından temsil edilir – Ateşin (AT) üstünde oturan Ağaç. Elementler arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yok olma (ölüm) döngüsüne göre; ağaç elementi ateşi besler ve böylece ateş ve ağaç birbirlerini destekleyici iki elementtir. Normalde; birbirini destekleyen bu tarz anne ve çocuk elementler uyumu ifade ederler. Ancak bu teori, elementlerin yapısı o kadar barışçıl olmadığından 2014 için uygulanamayabilir. Yang Ağaç, inatçı ve ilkelerine bağlı olan ağacı temsil eder. At ise; ateş ve patlamaları temsil eden çok güçlü bir enerjidir. Bu tür elementler birada iken 2014 yılının barışçıl bir yıl olması düşünülemez.

Yang ağacın inatçı karakteri uzlaşmaz bir tutumu temsil eder ve bu durum çekişen çıkarlar arasında anlaşmaya varılmasını zorlaştırır. Bu nedenle, ateşli savaşlara sebep olabilecek uluslararası uyuşmazlıkların ve mücadelelerin artmasına neden olabilir. Politik tartışmaların yanı sıra, Yang Ağaç senesi çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve endüstriyel faaliyetlerde ücret artış talepleri ile ilgili toplumsal hareketlere de sahne olabilir. At, batı takviminde yazın zirvesi olan Haziran ayıdır. Bu dönemde ateş enerjisi çok güçlü olacak. Atın çok güçlü ateş enerjisi; yangın felaketleri, nükleer konuları, silah, savaş ve patlamaları da gündeme getirecek. Altında yanan ateş ile ağaç çok kuru ve sağlıksız olacak. Ağaç elementi ağaçları ve çevreyi temsil ettiği için orman yangınları, su ve hava kirliliği, petrol sızıntısı gibi ciddi çevresel felaketler de meydana gelebilir.

Çin takvimi 60 yıllık döngüyü içerir. Bu demektir ki; 60 yıl önce 1954 senesinde de Yang Ağaç AT yılını yaşadık. 1954 senesi Ünlü Dien Bien Phu Savaşının Vietnam’da Fransız askerlerinin Mayıs ayındaki yenilgisi ile bilinir. Daha da geri 1894 e gittiğimizde, Yang Ağaç AT senesinde, Qing Hanedanının filosunun Eylül 1894’de tamamen yok edildiği ünlü Deiz savaşı Ağustos ayında patlak verdi. Daha önceki iki Yang Ağaç AT yıllarında da kayıt altına alınan bu tür uyuşmazlıklara bakarak 2014’ te şiddetli savaş olasılığı reddedilemez.

Yang Ağaç elementi Çin metafiziğinde çok güçlü bir enerjidir. Yang Ağaç sembolü sert bir şekilde aşağı iner. Bu sembol, bir ağacın gövdesi ve toprak içine nüfuz etme manasını da taşır. Bu nedenle; geçmiş Yang Ağaç senelerine de bakarak Yang Ağaç yılının daha fazla göktaşı krizlerinin de yaşanacağı bir yıl olacağını söyleyebiliriz. Yang Ağaç Köpek senesi olan 1994’ te, Shoemaker kuyruklu yıldızı Jüpiterin üstüne düştü ve dünya büyüklüğünde bir krater oluşturdu. 1954’ te; 4 kg luk bir meteor Alabama’ya düştü ve 2004’ te 1.3 kg meteor Yeni Zelenda da bir evi hedef aldı.

At, güçlü bir ateş elementidir ve güçlü bir su elementi olan Fare ile çatışma halindedir. Bu tür ateş ve su arasındaki çatışma ciddi yangın ve su felaketlerine sebep olur. Ateş aynı zamanda hava elementidir. Dolayısı ile At seneleri havayolu sektörü ve hava taşımacılığı hatta uzay araştırmaları oldukça hareketli olacak. Ateş aynı zamanda enerji elementidir. Bundan dolayı nükleer silah ve nükleer enerji gündemde olacak.

Ateş enerjiyi arttırdığı için, bu durum spor ve egzersizlerle de ifade edilebilir. 2014 yılı, Haziran ve Temmuz aylarında Brezilya da gerçekleşecek FIFA Dünya kupası gibi heyecan ve eğlence oluşturacak uluslararası spor yılı olacak.

Ateş enerjisi; hava seyahati, spor, egzersiz, eğlence, restoranlar ile ilgili konularda hareketli bir yıl olmasını, ekonomi ve borsa da iyimserliğin devam etmesini sağlayacak. At burcu, aynı zamanda eğlence, moda, güzellik, reklam ve medya gibi sektörlere faydalı olan Aşk Çiçeği!ni de temsil eder. Fakat Aşk Çiçeğinin yan etkisi sex skandalları olabilir. At üstünde oturan ağaç, çok kolaylıkla bir adamı baştan çıkaran çarpıcı güzelliği olan bir kadını temsil eden ‘Kırmızı Büyü’ olarak da adlandırılan bir yıldızdır.

Önceki Yang Ağaç At yıllarında (1894 ve 1954) yaşam tarzının gelişmesine katkıda bulunan olumlu gelişmeler de olmuştur. 1894 te Coca Cola şişelenerek pazarlanmaya başlandı. Olimpiyat Komitesi aynı yıl kuruldu. 1954 te ilk nükleer denizaltı Amerika da denize indirildi, RCA tarafından ilk renkli televizyon üretildi, ilk ticari transistörlü radyo Texas Instrument tarafından üretildi, dünyanın ilk atom santrali 1954 yılının Haziran ayında Moskova’da açıldı ve Temmuz 1954’te Boeing-707 ilk uçuşunu gerçekleştirdi. ‘Rock Around The Clock’ albümünün Bill Haley ve arkadaşları tarafından 1954 yılında yayınlanması ile ateş enerjisinin müziği olarak bilinen Rock and Roll çok popüler olmaya başladı. 1954 Ağustosunda ilk spor magazin dergisi yayınlandı.

YANG AĞAÇLAR ESNEK OLMAYI ÖĞRENMELİ, ATLAR VE FARELER YANLARINDA KEÇİ OBJESİ TAŞIMALI

KEÇİ, KAPLAN, KÖPEK BURÇLARI UYUMLU

Çin metafiziğinde; Yang Ağaç, büyümeyi ve hareketliliği temsil eder. İnsan vücudunda, baş ve karaciğerle alakalıdır. Yang Ağaç, dik duran nadiren eğilen ağaç modeli ile karşılaştırılır. Bundan dolayı Yang Ağaç insanları; güçlü başları, kuralcı, uzlaşması zor, inatçı, teslim olmayan başka bir deyişle; baskıdan hoşlanmayan insanlardır. Sağlam dururlar ve kendi ilkeleri için mücadele ederler. Baskı ve muhalefet güçlü olduğunda Yang Ağaç, kolaylıkla, özellikle de baştan yaralanacak. Bu yüzden bazı Yang Ağaç insanlar zihinsel baskı altında olduklarında tuhaf davranışlar sergileyecek. Britney Speras, Virginia Wolf, Hadise, Meltem Cumbul, Beren Saat, ünlü Yang Ağaç insanlarına örnek olarak verilebilir. Yang Ağaç, temelde insanın beş özelliğinden şefkati temsil eder, güvenilir arkadaştırlar. Fakat inatçı davranışları uyuşmazlık doğurabilir. Dolayısıyla sorunların çözümünde esnek olmayı öğrenmeleri gerekir. Özellikle 2014 senesinde ateş, ağacın agresif elementi olması sebebiyle insanlar bu dönemde kolayca sinirlenebilen ve tartışmaya açık yapıda olacaklar. Dolayısıyla; saldırgan eylemlerden uzak durulması, soğukkanlı olmayı ve sorun çözerken uzlaşıcı olmayı gerektiren bir sene.

At yılında doğan kişi, At senesinde rahatsız edici olmasının yanı sıra kendi kendini de cezalandırır. At yılında doğan kişinin “Grandüke’ü inciten” olduğu söylenir ve keçi obje taşıması önerilir. Çünkü at kendi kendini sevmez. Ceza, endişe, nefret ve sevmemek anlamına gelir. Eğer ateş olumsuz elementi ise, bu ceza kalp, kan ve ateş ile ilgili sağlık sorunları oluşturur. Angela Merkel, John Travolta, Danzel Washington, Müjde Ar, Sezen Aksu, Haluk Bilginer Condoleezza Rice, At yılında doğan insanlara örnek verilebilir.

At gününde doğan insanlar da Atın kendi kendini cezalandırmasından etkilenecekler bu etkilenme ilişkilerinde sorunlara ve sağlık problemlerine de neden olabilir. At gününde doğan insanlara örnek; Natalie Portman, Bernard Arnault, Hadise, Fatih Terim, Halit Ergenç, Engin Altan Düzyatan, İbrahim Tatlıses

Fare yılında doğan insanlar At senesi ile çatışma halinde. Fare insanları 2014 te, taşınma, ofis veya iş değiştirme, seyahatler gibi daha fazla hareketlilik yaşayacaklar. Fakat Fare burçları araba- uçak kullanırken, aletli dalış, paraşüt gibi riskli sporlarda extra dikkatli olmalılar. A ın olumsuz etkisini uzak tutmak için keçi obje taşımaları tavsiye edilir. Fare burcu olanlara örnek; Mark Zuckerberg, Tarkan, Beren Saat, Nejat İşler

Fare yılında doğmayıp Fare gününde doğan insanlar için de zorlu bir sene olacak. Gün sütunundaki uyumsuzluk; hareketliliğe, aile içi ve insan ilişkilerinde uyuşmazlıklara sebep olacak. Bu tür insanlara örnek olarak; Jennifer Lawrence, Asthon Kutcher, Sandra Bullock, Berrak Tüzünataç, Kıvanç Tatlıtuğ

At ile uyumlu olan semboller; Köpek, Keçi ve Kaplan. Fakat sadece doğum senesine bakarak tamamen uyumlu olduklarını söylemek doğru değil. Daha doğru tahminde bulunabilmek için Kaderin 4 Sütununa bakılması tavsiye edilir. Dolayısı ile doğduğu ay, gün ve saati At ve Fare olan Köpek, Keçi ve Kaplan burcundaki insanlar da bu çatışmalardan etkilenebilir.

ROMANTİK AT, SEYAHAT ATI, KORUYUCU MELEK

At, Yılan, Horoz ve Öküz yıllarında doğan insanlar için Romantizm Çiçeğidir. Dolayısı ile Yılan, Horoz ve Öküz senelerinde doğan insanlar için karşı cins ile iyi ilişkiler geliştirme şansı var.

Maymun yılında doğan insanlar, seyahat eden At senesine girecekler. At daha fazla seyahat etmelerini tetikleyecek.

Sonu 1 ile biten yıllarda doğan insanlar için AT koruyucu melektir. (1951, 1961, 1971, 1981, 1991 yıllarında doğan insanlar )Bu kişileri 2014 senesinde başkalarından yardım alacaklar. AT onlar için birçok şeyi kolaylaştıracak.

SAĞLIK

Çin tıbbında ateş, kalp ve kandır. At güçlü ateş elementinin kaynağı olduğu için, sağlıkta iltihaplanma ve kan dolaşımı problemlerine neden olur. Güçlü ateş solunum organını temsil eden metali tetikleyecek. Dolayısı ile kalp, kan zehirlenmesi, iltihaplanma, solunum organları, akciğer ve deri problemleri ile ilgili sağlık sorunları olacak.

At, su elementi olan ve Çin tıbbında böbrek ve bağışıklık sistemini temsil eden Fare ile de çatışma halinde olacak. Böyle bir çatışma bağışıklık sistemini zayıflatarak virüsleri ve hastalıkları arttırır. Dolayısı ile kan dolaşımı, kalp, böbrek rahatsızlığı olan insanlara kolesterolü düşürmek, damar tıkanıklığını engellemek ve böbreği desteklemek için, Omega3 yağı, C vitamini, E vitamini gibi sağlık takviyeleri almaları tavsiye edilir.

EKONOMİ

Finans ve borsa, iyimserlik getiren ateş elementi ile alakalıdır. 2008’de ateş elementinin eksikliği, ekonomideki durgunluk ve banka krizinin sorumlusudur. Ateş yılları genellikle iyimserlik oluşturur. 2013’ün ateş etkisi 2014 At senesinde de devam edecek ve ekonomik alanda yatırımcıların kendini güvende hissedecekleri önemli gelişmeler bekleyebilirsiniz. Güçlü ateş etkisi yatırımcılar için iyimserlik ve güveni temsil eden olumlu hava oluşturacak.   Bu olumlu etkiler, ağaç ve ateş elementleri ile temsil edilen 2015 -2016 yılına kadar devam edecek.

2014 yılındaki ağaç-ateş elementi su ve metal sanayilerine refah getirmesi bekleniyor. Deniz taşımacılığı, İletişim, SPA, Nakliye ve Haberleşmenin temsilcisi olan su endüstrilerinde ateş parayı temsil eder. Diğer şanslı alan ise Meal sanayi olacak. çünkü ağaç, metal endüstrisi için parayı temsil eder. Metal endüstrileri, ileri teknoloji, Bankacılık, Makine, Araba ve Mühendisliktir. Ateş elementi taşıyan Enerji, Restoran, Finans, Eğlence gibi sektörler ateş senesinde çok hareketli olacak fakat rekabet te çok güçlü olacak.

Ağaç endüstrileri; muhafazakârlıkla hareket edecekler. Ağaç elementi için ateş elementi verimliliktir fakat ağaç elementi rekabettir. Ağaç elementi tarafından temsil edilen endüstriler; tekstil, çevre, kâğıt ve medya.

FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişir. Dolayısı ile iyi ve kötü enerjilere karşı önlem alabilmek için çalışma alanlarımızın ve konutlarımızın etrafındaki iyi ve kötü enerjileri en baştan tespit etmek gerekiyor. At senesinde merkezdeki yıldız, ağaç elementi olan 4. Feng Shui de 4 Trigramı FIRTINA yı temsil eder. Bundan dolayı 2014’ te rüzgâr ile alakalı doğa olayları sürpriz olmayacak. 4 aynı zamanda Aşk Çiçeği anlamına da gelir. Bu da; eğlence, sinema moda gibi endüstrilere zenginlik getirmesinin yanı sıra romantizm ve sex skandalları anlamına gelir.

Talihsizlik ve engelleri simgeleyen en tehlikeli yıldız olan Beş Sarı Yıldızı Kuzeybatıdan gelecek. Bu olumsuz enerjiyi ortadan kaldırmak için evin Kuzeybatı bölümüne metal rüzgâr çanı asılması tavsiye edilir. 2014 te Haziran, Ağustos ve Eylül aylarına dikkat etmek gerekiyor. Hatalıkları temsil eden 2 yıldızı doğudan gelecek ve evin doğu yönüne 6’lı metal para asılması bu enerjiden korunmak için tavsiye edilir. Grand Duke 2014 te güneyde olduğundan güney yönünde tadilattan kaçınmak gerekir. Aynı zamanda kuzeye arkanızı vererek oturmanız da tavsiye edilmez çünkü bu durumda 3 Yıkıcı Güce sırtınızı dönmüş olacaksınız. Diğer olumsuz yıldız olan 3, uyuşmazlık ve hırsızlığı temsil eder. Mekânların Güneydoğu bölümünde bulunur. 3 ün olumsuz etkisini kaldırmak için evin bu güney doğu bölümünde kırmızı bir obje bulundurmak iyidir. Kuzeydoğuda skandalları temsil eden 7 yıldızının olumsuz etkisini gidermek için temiz su içerisinde 3 su bambusu bulundurmak gerekir.

2014 SENESİNİN HERKESE BEREKET, BAŞARI, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLERİM

2014 At senesi ile ilgili metin hocam Raymond Lo’nun makalesinden derlenmiştir.

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir