Aylık HaberlerGüncel Astroloji

2019 Aralık-Yang Ateş FARE-Ayı Güncellemesi

7 Aralık 2019’ da Çin takvimine göre FARE ayına giriyoruz.
4 Şubat 2020’ de FARE Yılına giriyoruz.
Bu bağlantıdan dolayı 2019 Aralık Ayı ayrıcalıklı bir ay. 2020 yılının öncesinde bizim yolumuza ışık tutacak.

Fare, Su elementidir. Mevsimi Kıştır, Yönü Kuzeydir, duygusu korku, rengi siyahtır, tadı tuzludur, gezegeni Merkür dür, Su iletişim elementidir. Fare ayının ilk 15 günü Yay burcuna, devam eden 15 günü ise Oğlak burcuna denk gelir. Güneşin döngüsüne göre su elementi; Ağustos ayında (Maymun ayı) doğar, Aralık ayında (Fare ayı) en güçlü haline ulaşır ve Nisan ayında (Ejderha ayı) toprakta birikir. Bu durumda su elementinin en kuvvetli olduğu dönem Aralık ayıdır. Çin Zodyak’ında su elementinin en güçlü olduğu burç Faredir. Fare döneminin en önemli özelliklerinden birisi de 21/22 Aralık Kış Gündönümü yani en uzun gece (büyük yin) ve devamında yin enerjiden yang enerjiye doğru enerjinin değişmesidir. Kış gündönümüne Çinliler “Sui” diyorlar. Yani Fare ayı aynı zamanda enerjinin değiştiği bir ay. Bu da önemli bir mesele.

Fare burçları enerjik, dinamik, hızlı düşünen, iletişime açık, pratiktirler. Tek başlarına bir ekip gibi çalışabilir, her şeyi organize ederek bir an önce sonuca ulaşmak isterler. Hızlarına yetişemeyebilirsiniz. Ama onlar hızlanırken yanındakilerini de hadi, hadi diye baskı yaparlar. Hareket, dinamizm onlar için vazgeçilmez bir yaşam kaynağıdır. Tıpkı bir çağlayan gibi ya da bir okyanus gibi.

Fare yılları; 1936-1948-1960-1972-1984-1996-2008
Fare Ayı: 7-8 Aralık-5-6 Ocak (Tüm Farelerin doğum günü şimdiden kutlu olsun)
Fare Günleri- Değişkendir, doğum haritasında çıkar.
Fare Saatleri: 23:00-01:00 (Türkiye’de bir saat ileri uygulama olduğu için: 00:59-02:00 arası Fare saatidir)

Çin takviminde 2019 Aralık ayı iki elementle temsil ediliyor. Suyun üzerinde Ateş. (Gök Hanesi Yang Ateş-Yer Hanesi Fare) Elementlerin birbiriyle ilişkisine göre su, ateşe hâkim olur. Aralarında çatışma ilişkisi vardır. Dolayısıyla bu ay ateş ve su birbiriyle çatışma halinde olacak. Yani sevgi, mutluluk ile korkularımız, endişelerimiz arasında duygularımız gidip gelecek. Diğer yandan Senenin burcu Domuz yine su elementi ve gök hanesinde ise Yin Toprak bulunuyor. Senenin ve ayın elementlerine bütünsel olarak baktığımız zaman, ateş ve suyun karşıtlığını biraz zayıflatarak su elementinin gücünü arttırsa da gökten aldığımız ateş ve toprak etkileri yerdeki su ile çok sağlam temelli olmayacak, sadece yapmacık bir hoşgörü, mutluluk ve yüzeysel bir entelektüalizm getirecektir.

Su ve ateş elementlerinin çatışması su taşkınları, sel felaketleri, ateş ve suyla veya toprak ve suyla ilgili kazalar, yangın haberlerinin artması, deniz taşımacılığında kazalar, sorunlar, engeller, adalarla ilgili sorunlar, yanardağların aktifleşme riski olası doğa ve talihsiz olaylara örnek verilebilir. Deniz ve hava taşımacılığında kötü hava şartlarından, iptaller, ertelemeler, yaşanabilir.

Su ve ateşin çatışmasının sağlığımız üzerinde de olumsuz etkileri olabilir. Çin Tıbbında Su elementi; böbrekler, üreme organları, bağışıklık sistemini ve kulakları temsil eder. Ateş ise kalp, kan dolaşımı, beyin ve gözleri temsil eder, elementlerin birbirlerini üretim ve tüketim döngüsü vardır, bu döngüde su ateşi kontrol eder. Çin tıbbında bunun karşılığı aslında bu elementleri temsil eden organların birbirlerini kontrol ederek doğru işlemeleri sağlamalarıdır. Örneğin ateşlenen bir kişiyi soğuk suyla tedavi ederler. Ya da böbreklerimizi üşüttüğümüzde karnımıza ya da ayaklarımıza sıcak su torbaları koyarız. Tüm bunlar vücudumuzun ateş-su dengesi için yapılan çok basit ve işe yarayan uygulamalardır. Ama elementlerin dengesi değişince ve herhangi birisi daha fazla olduğunda işler değişiyor. Aralık ayı içerisinde kalp, tansiyon, böbrekler, bağışıklık sistemiyle ilgili sağlık sorunları sıklıkla yaşanabilir. Tabii bu sorunları belirli dönemler haricinde genelde sağlık sorunu olarak yaşıyorsanız, doğum haritanızda ateş-su dengesizliğinizin olduğu anlamına geliyor.Dikkatli olmamız gereken şey; eğer kış mevsiminde doğmuşsanız (Kasım-Aralık) ve suyun etkisinde iseniz, motivasyonununuz düşük olabilir. O zaman soğuk içecekler tüketmeyi, tuzlu veya deniz ürünleri yemeyi, siyah giyinmeyi ve hatta korku, gerilim, drama içerikli filmler seyretmeyi bırakarak. Renkli ve canlı müzikler dinlemeyi, ekşi ve acı yemeyi, komedi ve neşeli filmeler seyretmeyi tercih ederek elementlerinizi dengeleyebilir, ruh halinizi değiştirebilirsiniz.

Danışmanlık alarak 5 element üzerinden doğum haritanızın yorumunu, burcunuzu, hayatınız boyunca dengelemeniz gereken kişisel elementinizi, favori elementlerinizi, şans dönemlerinizi, evlilik, aşk, kariyer, sağlık dönemlerinizi, hayatınızın dönüm noktalarını öğrenebilirsiniz.
Çin Astroloji haritanız hakkında bilgilenmek için benimle irtibata geçebilirsiniz.

Fareler, At burçlarıyla zıtlık yaşarlar. Bu sebeple ay boyunca At burçları mücadele ve hareket içerisinde olacaklar. Ateş ve su ile ilgili kazalara karşı da hassas olacaklar. Zıt aylar, zıt günler, zıt seneler, hayatımız devam ettikçe değişen zamanla hep karşımıza çıkacaklar engelleyemeyiz. Sadece haritasında At burcu olanlara fazla risk almamalarını ama değişimlere karşı direnç göstermeden akışa göre hareket etmelerini öneririm. 2020 senesinin de Fare burcu olacağını düşünürsek bu aydan itibaren bu zıtlık sevgili Atların hayatlarının bir alanında (sosyal çevre, kariyer, ikili ilişkiler, çocuklar) değişim dönüşüm, dolayısı ile bir mücadele getirmeye başlayacaktır ama zıtlığı azaltmak için üzerinizde “Öküz” sembolü taşıyabilirsiniz. Siz değiştikçe ve kabullendikçe negatif enerji hafifleyecektir.
Fare, Öküz burcuyla ikili uyum, Ejderha ve Maymun burçlarıyla üçlü su uyumu oluştururlar. Bu burçlar ile iyi geçinir, iyi anlaşırlar. Öküz, Ejderha ve Maymun burcunun senesinde, ayında, gününde veya saatinde doğanlar için su, doğum haritanızda hangi alanı temsil ediyorsa o alanda rahat akan bir enerji olacak demektir.
Bu ay, Keçi, Tavşan ve Domuz burçları için havada aşk kokusu var. Romantik burçları Fare onlara karşı cinse daha çekici görünecekleri bir ay vaat ediyor. Partner arayanlar statü sahibi biriyle karşılaşabilirler. Çünkü Farenin altında sadece su elementi var. Saf. Üstteki ateşe göre su elementi statü, yetki, otorite demektir. Romantizm, aşk ve çekicilik adına bu burçların sahipleri bu ay çok daha avantajlı olacaklar.

Eğer Yin Ağaç gününde veya senesinde, ya da Yin Toprak gününde ya da senesinde doğduysanız, Fare sizin için koruyucu melek anlamına geliyor. Bu kişiler Aralık ayı boyunca başları sıkıştığı zaman onlara yardım edecek insanlar karşılarına çıkacak. Evrenden destek alacaklar.
Su gününde doğanlar için (Yin Su-Yang Su ) bu ay para şansı var. Tabi Su (FARE) favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir. Fare burcuyla uyumlu olmayanlar bu ay paranızı harcarken kontrollü olmanız gerekir.
Doğum haritanızla ilgili detaylı bilgi için www.aysunsezgin.com ana sayfada “Bazi Hesaplayıcı” bölümünden doğum tarihinizi girerek saat, gün, ay ve sene burcunuzu öğrenebilirsiniz. (*önemli hatırlatma. BaZi -4 Sütun haritası lokal saate göre çıkartılır. Doğduğunuz günde yaz saati uygulaması olup olmadığına bakmanız, eğer varsa doğum saatinizi düzeltmeniz gerekebilir.)

Aralık ayında mekânlarımızı ay boyunca etkileyecek olan uçan yıldızlar bu ayın nasıl geçireceğimiz konusunda bize fikir veriyor.

 

Ayın Uçan Yıldızlar Dağılımı ise Merkezden “1” yıldızı ile uçmaya başlıyor. Mekanlarınızın merkezleri bu ay bereketli. Özellikle okuyan çocukları destekleyen yıldızlar bir arada. En dikkat edilmesi gereken sektör Güneybatı ve Güney yönleri. Bu yönler evinizin hangi alanında kalıyorsa, kırmızı rengi azaltmak gerekiyor. Hassas olan diğer yön ise Kuzeybatı, göz ile ilgili sağlık problemleri getirebilir. Her ne kadar senelik yıldız güçlü olsa da Aralık ayında hastalık yıldızı geldiği için bu yönde de kırmızıyı kullanmamak lazım. En bereketli yönler ise Güneydoğu ve Doğu yönlerinde evin bereketini arttırmak için bitki, yeşil renkli objeler ve hareketli objeler kullanılmalıdır.

Ayın enerji dağılımına göre evinizde/ofisinizde yapacağınız küçük değişiklikler negatif olan enerjileri azaltacak, iyi enerjileri aktive edecektir. Feng shui evleri değil insanları mutlu etmek için uygulanır. Bu sebeple evin içerisindeki bereketi arttırmak kadar uyum ve huzuru yakalamak da çok önemlidir.
Hazırladığım ekteki haritada, hangi yönlerde nasıl objeler ve renkler kullanmanız gerektiği belirttim. Kendi evlerinizin yönlerine göre uygulama yapabilirsiniz. Ama unutmayın, Fare ayı 7 Aralık’tan itibaren başlıyor. Uygulamalarınızı bu tarihten itibaren yapmanız gerekir. Daha önce değil.

Daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha bereketli bir yıl ve keyifli, bol kazançlı bir ay dilerim.

Sevgilerimle

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin astrolojisi Danışmanı

Comments are closed.