Aylık HaberlerGüncel AstrolojiŞubat ayı yorumu

2020 Şubat-Kaplan Ayı Feng Shui&Astroloji Güncellemesi

Çin takviminde senenin başlangıcı ve ayların tarihleri batı takviminden farklıdır. 2020 Metal Fare Yılının ilk ayı 4 Şubat 2020-5 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Her ayın kendine özgü bir enerjisi ve karakteri ve her ayın 12 zodyak hayvanından biriyle ve bir elementle ilişkilendirilmesi sonucu 60 lık zaman döngüleri oluşur.

Şubat 2020 Yang Toprak Kaplanının ayıdır. Bu ay Yang Toprak senenin metal enerjisini oldukça güçlü şekilde destekliyor ve her zaman yapmak istediğiniz ama asla yapmadığınız şeyi yapma cesareti veriyor.  Gök hanelerinde beslenme döngüsü olduğu için yaşanılanlar ne olursa olsun, başa çıkma, haksızlıklara karşı bir duruş sergileme, adil ve doğru olmak için cesaret veren bir enerji bizi etkileyecek. Gök Haneleri arasındaki uyum Yer Haneleri arasında da var. Senenin burcu Fare (su), ayın burcu Kaplanı(ağaç) güçlendiriyor. Ancak Kaplanın vahşi ve fevri yapısı var. Doğada rüzgar, duyguda öfke barındıran güçlü kaplan, gök hanesindeki toprak elementini öfkesiyle kontrol etmek istiyor. Sonuçta Yang Toprak Kaplan ayı, toprak elementi ile ilgili dengesizlikler getirebilir, ama sonuç olarak kazanımlarımız ve adil ve cesur tarafımızın ortaya çıkartmasına sebep olacaktır.

Çin Takviminde yıllar Şubat (Kaplan) ayı ile başlar. Çünkü Kaplan, İlkbahar mevsiminin başlangıcıdır. Doğanın canlanmasını, yang enerjinin yükselmesini temsil eder. Doğanın uyanması, baharın taze ve canlı enerjisinin başlaması bu döneme denk gelir.

Ayrıca yeni bir seneye girdiğimiz için enerjiler değişecek.  Bu sebeple öncelikle evlerinizde ve işyerlerinizde 2020 senesi uçan yıldızlarına göre yeniden düzenlemeniz gerekiyor. 15 Şubat ‘ta yapacağım Feng Shui & Astroloji Seminerinde hem Fare senesi hem de Senenin Feng Shui enerjileri hakkında güncel bilgiler vereceğim. Tüm ilgilenenleri beklerim.

http://www.aysunsezgin.com/2020-fare-yili-semineri/

Bu ayın enerjileri KAPLAN (ağaç) üzerinde Yang Toprak olacak.  Kaplan ağaç elementidir ama içinde ateş ve toprak gizlidir. Böylelikle Kaplanın üzerinde toprak enerjisi ile ay boyunca ağaç etkisinden çok toprak enerjisinin etkisini hissedebiliriz. Elementlerin birbirlerini üretim ve tüketim prensibine göre ağaç toprağa saldırır, aralarında çatışma olduğu için bu ay toprak alanlarda kazalar, doğal felaketler olabilir. Özellikle 2019 Kasım ayından beri su elementi çok güçlendiği için, toprağın zayıflamasına neden oldu. 5 Şubat’ ta yaşadığımız Van’ da Çığ felaketi, İstanbul’ da sabiha Gökçen Havalimanında bir uçağın iniş anında pistten çıkarak kırım yaşaması, Giresun’ da aşırı yağışlardan dolayı heyelan…Ağaç/Toprak çatışması Mart ayının sonuna kadar devam edecek ve sadece Türkiye için değil, tüm dünya genelinde bu tarz haberler duymaya devam edebiliriz.

Ağaç (KAPLAN) elementi organlardan karaciğer ve omurgayı, mevsimlerden ilkbaharı, duygulardan öfkeyi, yönlerden doğuyu ve gezegenlerden Jüpiter’i temsil eder.

Toprak enerjisi ise organlardan mide, dalak, pankreas, kaslar ve hücreleri, nemli havayı, duygu olarak derin düşünme halini, meditasyonu gezegenlerden ise Dünyamızı ve Satürn’ü temsil eder. Toprak etkisi gök hanesinden geldiği zaman dünya üzerinde bir basınç oluşur. İnsanların üzerinde de.

Kaplan ayının önemli bir özelliği, yang enerjinin yükselmeye başlaması ile ateş elementinin doğuyor olmasıdır. Kaplan-At-Köpek ateş elementinde birleşir. Haritasında At ve Köpek olanların bu birleşmeden dolayı ateş elementi güçlenecektir. Eğer haritalarında ateş ve ağaç güçlüyse, bu birleşimden dolayı daha da güçlenen ateş, su senesinde dengesizleşerek kişiyi daha agresif, stresli, kavgacı ya da eğlenceye düşkün, umursamaz hale getirebilir. Bunun tam aksi bir durumda ise ateşte birleşen burçlar kişiye olumlu etkiler verecektir.

Yine aynı şekilde Kaplan, Yılan ve Maymun burçları bir araya geldiği zaman da  güçlü bir ateş enerjisi oluşturur.  Bu dikkate değer ateş enerjisi patlamalara, yangın afetlerine ve tartışma tansiyonun artmasına neden olabilir.  Bu durum bu üç burcun senelerinde doğan insanları da etkiliyor. Bu kişiler özel hayatlarında iletişim problemleri, tartışmalar yaşayabilirler. Çin tıbbında ateş elementi kalbi ve kan basıncını temsil eder, tansiyon ve kalp ile ilgili sağlık problemleri yaşayabilirler. Ayrıca bu üç burcun günlerinde ateş elementiyle ilgili (yangın, Patlama vb) olaylar yaşanabilir. 8 Şub-11 Şub- 17 Şub-20 Şub-23 Şub-29 Şub-3 Mart

Kaplan burçları, Domuz, At ve Köpek burçları ile uyumu yakalar. Bu burçlardan olanlar için Şubat ayı uyumlu geçecektir.

Maymun, Fare ve Ejderha burçları için Kaplan, Seyahat Yıldızıdır. Bu burçlar için hareketli bir ay olacak.

Yin metal senesinde (sonu 1 ile biten seneler; 2011-2001-1991-1981gibi) ya da yin metal gününde doğanlar için Kaplan yardımcı melektir. Bu kişiler ay boyunca çevrelerinden destek alacaklar.

Ağaç gününde doğanlar için (yang ağaç-yin ağaç) bu ay para şansı var. Tabi Ağaç (Kaplan) favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir. KAPLAN burcuyla uyumlu olmayanlar bu ay paranızı harcarken kontrollü olmanız gerekir.

Kaplanlar, Maymun burçları ile zıtlık yaşarlar. Maymun burçları değişim ve hareket içerisinde olacaklar. İletişim problemleri ve zıtlıklar yaşamaları muhtemel. Özellikle seyahat ederlerken gecikmeler, rötarlar yaşayabilirler. Eş hanesinde Maymun olanların bu ay eşleri ile iyi geçinmeye çalışmalarını öneriyorum, ani fikir ayrılıkları tartışmalara dönüşebilir.

4 Şubat sonrası 1938-1950-1962-1974-1986-1998-2010 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre KAPLAN burcusunuz.

4,5 – 5,6 Mart arasında doğduysanız ay sütununuz KAPLAN burcudur.

03.00-05.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz KAPLAN burcudur.

Doğum haritanızla ilgili detaylı bilgi için ana sayfadan www.aysunsezgin.com/anasayfa dan BaZi Hesaplayıcı dan doğum tarihinizi girerek saat, gün, ay ve sene burcunuzu öğrenebilirsiniz.

 

Şubat ayında mekânlarımızı ay boyunca etkileyecek olan uçan yıldızlar ve çözümlerini ekte verdiğim haritada bulacaksınız. Mekânlarınızda daha etkili olabilmesi için değişimleri senelik ve aylık bir arada uygulama yapmanızı tavsiye ederim.

 

Fare, Tavşan, At ve Horoz seneleri güneş döngüsüne göre 4 ana aksı tutarlar. Bu senelerde her zaman şubat ayında uçan yıldız enerjileri merkezden 8 yıldızıyla uçmaya başlar. Evlerinizin merkezi bu ay servet, refah ve yeni fırsatlar getiriyor.

Ayın enerjisi, evin Kuzey sektöründe yaşayanlara motivasyon ve yaratıcılık getiriyor. Ancak Eğitiminiz veya ofisiniz Kuzey’de bulunuyorsa, sınav şansını çekmek ve yaratıcılığı artırmak için ideal zamanlar. Bununla birlikte, duygusal stres eğilimi bu ay bu sektördeki ağaç öğesinin fazlalığından kaynaklanmaktadır. Bu sektörde bir yatak odanız varsa, ilişkinizde uyumsuzluk görebilirsiniz. Bunu kontrol etmek için doğall taşlardan yapılmış bir küre, kristal top ya da kırmızı bir obje, tartışma ve stres etkisini azaltacaktır. Güneybatı sektöründe hastalık ve talihsizlik tehlikesi var.  Bu sektörün enerjisi her türlü sıkıntıyı, sağlık sorunlarını, para kaybını, öngörülemeyen giderleri karşınıza çıkarabilir. Siyah renkte objeler, örtüler ve Metal rüzgâr çanı, metal gong ile metal ve su elementlerinin titreşimleri bu olumsuz etkileri azaltacaktır. Bu sektörde kırmızı rengi kullanmamak gerekir. Güney, çatışma öğelerinin neden olduğu kötü bir kombinasyondan etkileniyor. Evleri Güney’e bakan veya yatak odası veya ofisi Güney sektöründe bulunan herkesi etkiler. 2020 de At burcu olanların Güney yönünü desteklemeleri gerekecektir. Denge için 6’lı sağlık parası ve cam kâse içerisine tuz&6 metal para ve su ile yaptığınız uygulama önerilir.

Doğu sektörü 2020 de dengelemek gereken alan olarak kabul ediliyor ama şubat ayında olumsuz etkileri yanına gelen yıldızla azaldığı için çok sıkıntılı olmayacak.

Ana kapınız Doğu’da ise, iyi enerjiyi artırmak için buraya su ya da siyah bir oje koyabilirsiniz. Ancak hareketli su olmamalı. Ofisiniz Doğu’da ise, kariyer gelişimi ve iş genişlemesi için 5 element pagoda, koyabilirsiniz.  Kuzeydoğu sektörü bu ay hastalık enerjisi biriktiriyor. Bu ay Kuzeydoğu yönünde vakit geçirenler minör sağlık sorunları yaşayabilirler. 6’ lı sağlık parası ile enerjiyi zayıflatabilirsiniz. Ayrıca 2 yıldızı mideyi temsil ettiği için, ilaçtan zehirlenmelerle karşılaşabiliriz.

Evinizin Batı sektörü, bu ay mükemmel destek sağlıyor. Kariyer ve tanınma şansı getirebilir. Ayrıca kutlamalar, mutlu olaylarda aile bireyleri sık sık bir araya gelebilir.

Kuzeybatı sektörü, parasal bir kazanç ve iyi şans getirecektir. Bu uğurlu enerjiyi etkinleştirmek için, mümkünse burada daha çok vakit geçirin.

Güneydoğu Bu ayın Metal elementinin aşırı enerjisi şiddet, soygun ve çatışma olasılığını yaratıyor. Metal kazalarına dikkat etmek gerekir. Kazara yaralanmaya yol açabilecek keskin nesneler kullanırken dikkatli olun. Bu sektörde çiçekler ve ahşap objeler metal etkisini zayıflatacaktır. Durgun su da kullanabilirsiniz.

Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay dilerim. Sevgilerimle

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin Astrolojisi Danışmanı

 

Comments are closed.