Aylık HaberlerGüncel Astroloji

2021 Ocak-Öküz-Ayı Feng Shui & Astroloji Güncellemesi ÖKÜZLE SELFIE

Merhabalar,

Batı takvimine göre 2021 senesine giriş yaptık ama Çin takvimine göre hala Fare senesindeyiz. Güneş takvimine göre 3 Şubat’ta, ay takvimine göre ise (Kova burcunda gerçekleşecek yeni ay ile birlikte) 12 Şubat’ta ÖKÜZ senesine geçeceğiz. Ancak; 5 Ocak 2021 de Fare senesinin son ayı olan Öküz ayı başlıyor ve takvimsel olarak seneye giriş yapmamış olsak da enerjisel olarak Öküz yılının etkileri başlamış oluyor. Bu sebeple yazımın başlığını ‘Öküz senesiyle selfie’ koydum. Çünkü bu ay yaşadıklarımızın etkileri bir seneye yayılabilir. O yüzden selfie nizi dikkatli çekin.

2021 Ocak-Öküz-ayı seneye öncülük edecek çok, çok önemli bir ay. Hem gelecek senenin burcuyla aynı, hem de aylık uçan yıldızlar (Feng Shui) dağılımı gelecek olan senelik dağılımla aynı. Mekanlarımızda da hangi alanlardan şans ve fırsatların geleceğini, hangi alanları korumamız gerekeceğini bu aydan deneyimliyor olacağız.

Öküz burcu 4 toprak burcundan birisidir. Kış toprağı olması ve ateş desteğinin olmamasından dolayı toprak elementi zayıftır. Suya çok doygun toprak olarak bilinir. (bataklık alanlar)

 

Çin takvimi, 5 element üzerinden geleceğe dair tahminler yapmamızı sağlayan, elementler takvimidir. Bu tahminleri elementlerin birbirleriyle ilişkilerinden yola çıkarak yapıyoruz. Her bir zaman dilimi (yıl-ay-gün-saat) 2 ayrı elementle temsil edilir. Çin Takvimi’ne göre 2021 Ocak ayı, Öküz’ün üzerinde oturan yin toprak olarak iki elementle ifade ediliyor. 5 elementin birbirini üretim prensibine göre gökten aldığımız toprak enerjisi kendisi gibi toprak elementi olan ÖKÜZ ‘ü destekliyor. Çatışmalı bir birleşim gibi durmuyor Ancak; Yer Hanelerinde bulunan burçlar (Fare-Öküz) bir arada su elementinde uyumlanıyor. Arka planda korku odaklı bir etki yaratabilir. Gök hanelerinde ise yin toprak, yang metalin direk kaynak elementi, yin toprak entelektüelliği öne çıkaran, pozitif bir toprak enerjisi ve yang metal ise çatışma ve mücadele demektir. Yin toprak, yang metale hayat verdiğinde, toplumsal çatışmaların ve mücadelelerin bilgi ve sanat içeren, yaratıcı yöntemlerle gerçekleşeceğini gösteriyor. Ancak yer hanelerindeki su uyumu bu enerjiyi çok desteklemiyor, bilakis zayıflatıyor.

Öküz ayı Toprak cezasını tetikliyor.

Bu aydan itibaren artık toprak cezasını daha çok konuşmaya başlayacağız.

Keçi-Öküz ve Köpek burçlarının aynı anda bir araya gelmesinden dolayı toprak cezası oluşur. Kış mevsiminde güneşten çok destek gelmeyeceği için ateş elementi eksik ve bu durumda toprak alanlarda doğal felaketler-çığ, yer kayması, deprem, bina çökmesi bekleyebiliriz. Özellikle Keçi günleri (11 Ocak-23 Ocak) ve Köpek günleri (14 Ocak-26   Ocak) bu etkiler öne çıkarak gerek yukarıda bahsettiğim çatışmaları gerekse doğa olaylarını tetikleyebilir. Toprak cezası ruh halimize de etki edebilir. Bir anlamda bu çatışmaları biz iç dünyamızda da yaşayabiliriz.   Ayrıca doğum haritasının 4 sütunundan herhangi birinde (sene-ay-gün-saat) ve hatta 10 yıllık şans döneminde bile olsa Keçi ve/veya Köpek olanlar bu cezadan etkileniyorlar. Bazılarımız için Öküz burcunun yardımcı melek olması hafifletici bir etken olabilir ancak genel olarak 4 sütun tablosunda Köpek, Keçi ve Öküz olanlar hem iletişim kazalarına hem de düşme, yaralanma, trafikte sorunlara ve bedenen kazalara açık olacaklar. Bu cezanın olumsuz sonuçlarını aza indirgemek için üzerinizde bu aydan itibaren “1 sene boyunca” FARE sembolü taşımanızı öneririm.

Genelde toprak elementi dengedeyken, halinden memnun, kendi merkezinde, uyumluluk ve dinginlik halini hissederiz. Eğer toprak dengesizliği yaşıyorsak; uyuşuk, tembel, kilo almaya eğilimli, harekete geçemeyen, bitirilmemiş işleri olan, kaygılı, endişeli ve özgüveni eksik bireyler oluruz. Bu durum, kişisel haritamızda toprak elementinin kuvvetli ya da zayıf olmasıyla ve toprak elementinin bizi destekleyen bir element olup olmadığı ile ilgili değişebilir. Eğer toprak elementi bizim iyi elementimiz DEĞİL İSE toprak cezasından daha fazla etkilenebiliriz.

Toprak enerjisi organlardan mide, dalak, pankreas, kaslar ve hücreleri, hamur işi ve tatlıları, nemli havayı, mevsim bitişlerini, duygu olarak derin düşünme halini, meditasyonu, empati kurabilmeyi, gezegenlerden ise dünyamızı ve Satürn’ü temsil eder.  Bu element dengeden çıkmışsa sağlık anlamında temsil ettiği organlarla ilgili (mide, pankreas, kaslar, hücreler) sağlık problemleri yaşayabiliriz. Ayrıca metal elementini temsil eden organlarımız (cilt, akciğerler, kalın bağırsak ve dişler) toprak elementi tarafından destek alamazlarsa; aralık ayı kadar olmasa da cilt problemleri, kabızlık, diş/diş eti problemleri yaşanabilir. Korona Virüs pandemisi ile ilgili olarak da tedbirli olmaya devam etmeliyiz. Halen ateş elementi eksik ve ilgili organlarımız zayıf destek alıyor.

Öküz burçları Farelerle iyi anlaşır. Fare burçları bu ay uyumlu bir ay geçirecekler ve ayrıca 2021 senesinin en şanslı burçları olacaklar. Seneyle zıtlık yaşayanlar, koruyucu sembol olarak üzerinde Fare sembolü taşıyacaklar.

Çin Astrolojisinde Öküz-Yılan-Horoz bir aradayken metal uyumu gerçekleşir.  4 sütun tablolarında Yılan ve/veya Horoz olanlar ayın enerjisi ile uyumlu olacakları için karşılarına çıkacak bazı şans ve fırsatları iyi değerlendirmeli. Bu şans ve fırsatlar metal elementinden dolayısı ile kişisel elementinize göre farklı alanlardan gelecek. Öküz ayı doğanın döngüsüne göre metal elementinin deposu olarak biliniyor. Bu metal uyumunda bazı gizli hazineler su yüzüne çıkacaktır.  Horoz-Yılan-Öküz burçları için gizli yetenekleri ortaya çıkartma zamanı.

Ağaç gününde doğanlar için ( yin ağaç-yang ağaç ) bu ay para şansı var. Tabi Toprak (ÖKÜZ ) favori elementleri ise bu finansal kazanç anlamına gelir. ÖKÜZ burcuyla uyumlu olmayanlar bu ay paranızı harcarken kontrollü olmanız gerekir.

Keçi burçları, Öküz burçlarıyla zıtlık yaşarlar. Bu sebeple ay boyunca Keçiler (4 sütun tablolarının herhangi bir sütununda Keçi olanlar) mücadele ve hareket içerisinde olacaklar.  Öküz burçları ile olan çatışma, bir sene boyunca devam edecek. Bu sebeple 2021, Keçi burçları için değişim yılı olacak.  Değişim yaşamak ve değişimlere açık olmak negatif enerjiyi hafifletecektir. Zararı azaltmak ve kişisel koruma için “Fare” sembolü taşınmalıdır. Bu ay özellikle aşağıda belirteceğim alanlara dikkat edin lütfen.

Sözleşme imzalanması da dâhil olmak üzere bu ay önemli kararlarınızla ilgili dikkatli olun. (30 Ocak -21 Şubat arasında Merkür Retro)

Şefkat ve sabır ile açıkça iletişim kurarak ilişkilerinizde daha düşünceli olun.

Toprak ile ilgili afetler yaşanabilir. Açık alanlarda dikkat edin.

Tehlikeli sporlardan, doğada yapılan etkinliklerden, hızlı araba kullanmaktan imtina edin.

Taşınma, yer değiştirme pozitif bir girişimdir.

Seyahat etmek idealdir.

Son olarak da yardımcı meleklerden destek alacakları belirtmek istiyorum. Yang Ağaç, Yang Toprak veya Yang Metal gününde/senesinde doğanlara Öküz asalet veriyor. Karşılarına yardımcı insanlar çıkacak ve destek alabilecekler.

4 Şubat sonrası 1937-1949-1961-1973-1985-1997-2009 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre ÖKÜZ burcusunuz.

5,6 Ocak – 4,5 Şubat arasında doğduysanız ay sütununuz ÖKÜZ burcudur.

01-03.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz ÖKÜZ burcudur.

Doğum haritanızı ve 4 sütununuzda hangi burçların olduğunu www.aysunsezgin.com dan Ana Sayfa – BaZı Hesaplayıcıdan doğum tarihi bilgilerinizi girerek öğrenebilirsiniz.

 4 sütunlu Kader Analizinizi yaptırın, 2021 yılında hayatınızda hangi temalar öne çıkıyor öğrenin.

Ocak Ayı Feng Shui Güncellemesi

 

 

Ocak ayında merkezde 6 yıldızı ile hareket başlıyor. Yöneticilerle, patronlarla ilgili bu yıldız, senelik enerjiyle birlikte merkezde metal etkisini oldukça öne çıkartıyor. Yanında bulunan senelik yıldız olan 7 enerjisi dedikodu ve skandalları temsil ediyor. (Yöneticiler ve skandallar yıldızı yan yana, tanıdık geldi mi?  Boğaziçi Üniversitesi) mekanlarda bu enerjiyi dengelemek için 3 dal bambu öneriyoruz.

2021 ocak ayından itibaren Kuzeydoğu ve Batı sektörleri güçlü bereket enerjilerini devam ettiriyorlar, Güneyde bulunan hastalık yıldızı ise yerini kariyer yıldızı”1” e bırakıyor. Bu üç yön, bu sene ve önümüzdeki bir yıl boyunca bereketli enerjileri evlerimize taşıyacak. Yatak odalarımız bu yönlerden birine denk geliyorsa sağlık ve huzur, olumlu iletişim desteği sağlıyor. Kapı girişi, salon, mutfak ve diğer ortak kullanım alanlarına denk geliyorsa finansal yeni fırsatlar desteği sağlıyor.

Tartışma enerjisi güneybatıdan, hastalık enerjisi kuzeyden ve “5” sarı yıldız dediğimiz engeller getiren yıldız ise Güneydoğu yönünden etkili olacak. Eğer hayati odalarınız (yatak odası, kapı girişi, salon) bu yönlerden birinde bulunuyor ise önlem almanız gerekecek.

2021 Ocak ayı enerji dağılımına göre mekanlarınızı nasıl dengelemeniz gerektiğini gösteren tablodan yardım alabilirsiniz.

Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay dilerim. Sevgilerimle

 

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin Astrolojisi Uzmanı

Comments are closed.