Aylık HaberlerGüncel Astroloji

Mart Ayı – Yin Ağaç TAVŞAN

Yin Ağaç Tavşan Ayı

5 Mart 2018 – 5 Nisan 2018

Merhabalar,

Mevsimler değiştikçe hayatımızda değişir ve pek çoğumuz bunun nedenini anlamayız, Çin takvimini takip etmeye başladığınızda yaşadığımız bu değişimlerin, mevsimlerin temsil ettiği elementlerin değişiminden kaynaklandığını net bir şekilde görebiliyorsunuz. Binlerce yıl önce Çinliler tarafından keşfedilmiş, tanımlanmış 5 element sistemi, mevsimleri 5 elemente göre belirlemiş ve mevsim değişikliklerinin, hayatımızı, bedenimizi ve aklımızı etkilediğini tespit etmiş. Dolayısıyla bu sistemi anladığınızda yeni bir mevsime geçerken sizin için ne anlama geldiğini ne yapmanız ne yapmamanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Mart ayı İlkbahar mevsiminin ikinci ayıdır ve 5 element sisteminde ağaç elementi ilkbaharda çok güçlüdür. Aslında 5 element döngüsünde büyüme ve genişlemeyi temsil eden ağaç elementi yeni bir döngünün başlangıcını temsil eder. Ağaç sert kökleriyle toprağı sıkıca kavrayarak altındaki dünyayı kucaklar ve aynı zamanda buradan aldığı destek ile yukarı doğru büyür ve gelişir. Biz de doğadan ihtiyaç duyduklarımızı aldıkça gelişir ve büyürüz. Bu doğum döngüsünü ağaçlar, bitkiler gibi bizler de yaşıyoruz, doğadan ihtiyaç duyduklarımızı aldıkça gelişiriz, güçleniriz ve ihtiyaç duyduğumuzu alamazsak gücümüz azalır, zayıflarız.

Klasik Feng Shui’ de, Ağaç elementi hayat, yaratıcılık ve hayal gücü, esneklik, direnç, sezgi, canlılık ve sağlıklı olmayı temsil eder. Enerji engellendiğinde, durgun büyüme, yaratıcılıkta zorlanmalar ve inatla karşılaşabilirsiniz veya tam anlamıyla dengesizliği hissedebilirsiniz.

Çin Tıbbında, Ağaç Elementi baş, omurga, eklemleri ve karaciğeri temsil eder. Eğer ağaç elementi doğum haritanızda çok kuvvetli ise dengesizdir. Bu durumda ağaç mevsimi ilkbahar size baş ağrısı, sırt, bel, eklem ağrıları, karaciğer fonksiyon bozuklukları gibi fiziksel, öfke, kaygı ya da depresyon gibi zihinsel sorunlar getirebilir. Tüm bu sağlık sorunlarını yaşamamak ya da daha az yaşamak adına ilkbahar mevsimi geldiğinde (Şubat-Mart) kaslarınızı esnetecek, kuvvetlendirecek hafif yoga egzersizleri yapmak, karaciğerinizi fazla yoracak besinlerden uzak durmak, yeni bir şeylere başlamak, kışın enerjisini üzerinizden atarcasına zihninizi yeni bilgilerle, yeni uğraşlarla yorarak yeni enerjileri hayatınıza almak iyi gelecektir. Evlerinize bitkiler ve taze çiçekler ve cam vazoda 3 dal Bambuyu doğu veya güneybatı yönlerine koyabilirsiniz.

2018 Köpek senesinde Mart ayı iki elementle temsil ediliyor. Tavşanın (ağaç) üzerine oturan Yin Ağaç. Hem gökten gelen hem de yerden gelen etkiler ağaç elementi olunca ay boyunca ağaç elementinin etkisi çok güçlü olacak. Üstelik güçlü toprak senesindeyiz, ağaç toprağa hâkim olmak isteyecek.

Jüpiter’in on iki yıllık bir yörünge döngüsü var ve her yeni Çin yılına işaret ettiği için Çin Zodyak’ında çok belirleyici iyicil bir gezegen. 2018 de Köpek burcunda ilerliyor. Jüpiter, 5 element içinden ağaç elementini temsil ediyor ve dolayısı ile mart ayında Jüpiter’in yavaşlayarak geri harekete geçmesi çok anlamlı. Bu durum güçlü toprak senesinde ağaç elementi toprağı dengeleyecek ve belki de yeterince güçlü ağaç etkisini göremeyeceğiz anlamına gelebilir. Ayrıca bardağın dolu tarafından da bakarsak toprak enerjisi dengelenecek, yenilikçi fikirlerle sorunlara çözüm odaklı yaklaşılacak ve uzlaşma sağlanacak da diyebiliriz. Toprak bize sorumluluklar yükleyecek ama Yin Ağaç etkisiyle sırtımıza binen yüklerin sabırla çözüme odaklanarak ve becerilerimizi kullanarak üstesinden gelebileceğiz.

Yin Ağacın altındaki Tavşan, senenin burcu Köpekle çok uyumlu. Bu sebeple sene boyunca zıtlık yaşayan Ejderhaların üzerlerinde tavşan taşımalarını öneriyoruz. Uyum, pozitif duygular getirir, bu anlamda da Mart (Tavşan) ayının olumlu etkileri olacaktır. Özellikle Köpek senesi/ayı/günü doğanlar için tavşan olumlu gelişmelerin habercisidir.

Gökten gelen etkiler toplumların davranışlarındaki eğilimleri de belirlediği için Yin Ağaç elementine bir göz atmak gerekir. Doğada ağaçların dallarını ve çiçekleri temsil eden Yin Ağaç, Yang Ağaca göre daha uyumlu, değişimlere ayak uydurabilen ve uzlaşmacı bir tavır sergiler. Rüzgâra göre uyumlu hareket etmeyi bilir, yeteneklidir, birçok Yin Ağaç günü doğmuş kişinin el becerileri vardır, içlerinden müzisyenler, marangozlar, ressamlar çıkar. Yin ağaç enerjisi gökte ve yerde hakimken daha duyarlı, uyumlu ve uzlaşmacı, sorunlara çözüm üreten yanımız güçlenir. 2018 senesi mart ayında Yin Ağaç senenin Yang Toprak enerjisini kontrol etme ve dengeleme özelliğine sahip, yani bu ay bizi kısıtlayan sorumluluklarımız ve özgürlüğümüz arasında denge kurabiliriz.

HAVADA AŞK KOKUSU VAR!

4 tane Romantik (AŞK ÇİÇEĞİ) Yıldızdan birisi TAVŞAN, Mart ayı boyunca Kaplan-At-Köpek gününde veya senesinde doğanlara Romantizm getiriyor. Bu burçlardan birinin senesinde ya da gününde doğduysanız, karşı cinsle tanışma, ilişkilerinizi kuvvetlendirme, romantik anlar yaşama şansınız artıyor. Bu enerjiyi daha da arttırmak için doğu yönüne taze çiçekler, çift objeler, aşkı temsil eden fotoğraflar koyabilirsiniz. Ayrıca gün sütununuzda Köpek, Kaplan, At varsa ikili ilişkilerinizde hareketli bir ay sizi bekliyor.

Tavşan burçları Köpek, Domuz ve Keçi ile uyumu yakalar. 4 sütununun herhangi birinde bu burçlardan olanlar için Mart ayı hareketli geçecek.

Tavşanlar, Horoz burçları ile zıtlık yaşarlar. Bu zıtlık, metal ve ağacın zıtlığıdır. Tavşan; ince kemikleri ve boyun/omurilik bölgesini temsil eder Horoz ise küçük metali, yani bıçak gibi kesici aletleri temsil eder. Dolayısıyla metal ve ağaç zıtlığı, daha çok kemik kırılmalarıyla sonuçlanabilir.  Ayrıca metal aletlerle ile ilgili kazalar, araba kazaları yaşanabilir. Horoz burcu olanların el ve ayak bileği gibi ince kemiklerini etkilenebilir. İncinmeler, düşmeler, burkulmalar yaşanabilir. Dikkat! Horozlar değişim ve hareket içerisinde olacaklar. İletişim problemleri ve zıtlıklar yaşamaları muhtemel. Eş hanesinde Horoz olanların bu ay eşleri ile iyi geçinmeye çalışmalarını öneriyorum, ani fikir ayrılıkları tartışmalara dönüşebilir.

Tavşanlar, Fare burçları ile ceza ilişkisi yaşarlar. Ceza endişe ve eziyet çekmek anlamına gelir. Bu iki burcun da romantik yıldız olmasından dolayı ilişkilerimizle ilgilidir. İstek ve duygularını kontrol edememek gibi etkiler yaşatabilir. Farkındalık ve olumsuz enerjiyi spor, kişisel gelişim gibi aktivitelerle farklı yönlere yönlendirmeye çalışmak önemlidir. Özellikle Fare gününde doğanlar ikili ilişkilerinde kendi kendilerine zorluk çıkartacak kararlar alabilir ve kendilerini zor bir durum içine sokabilirler dikkat!

Kişisel elementimize göre (doğduğumuz gün, gök sütunundaki element) ay boyunca yaşayacağımız temalar da farklılık gösterir.  Yin Ağaç TAVŞAN

Ateş gününde doğanlar için; eğitimler, anne ile ilgili konular, beslenme ve kişisel gelişim üzerine çalışmalar, ev veya iş yeri ile ilgili konular, sıra dışı fikirler ve kendinizi besleyen herhangi bir alanda çalışmalarda bulunabilirsiniz.

Toprak gününde doğanlar için; iş, statü, hukuksal konular, yasalar, kurallar, otorite ve sorumluluklar ağır basacaktır. Mart ayında doğan Yang ve Yin Topraklar işlerinde statü değişimi yaşayabilirler

Metal gününde doğanlar için; finansal konular ve yoğun çalışma bu ay gündeminizde olacak.  Para enerjiniz geçen ay gibi bu ay da aktif. Yang Metal gününde doğanlar ayın göksel enerjisi (Yin Ağaç) ile parayla uyumlu ama Yin Metal gününde doğanlara tartışmalardan uzak durmaları ve finansal anlamda risk almamalarını, harcamalarına dikkat etmelerini tavsiye ederim.

Su gününde doğanlar için: performans, kendini ifade etme, hobiler, etkin çalışma, özgürleşme isteği artacak. Yeni projeler, girişimler gündeminizde olacak.

4 Şubat sonrası 1951-1963-1975-1987-1999-2011 senelerinden birinde doğduysanız Çin Astrolojisine göre TAVŞAN burcusunuz.

5,6 Mart ile 4,5 Nisan arasında doğduysanız ay sütununuz Tavşan burcudur.

05.00-07.00 saatleri arasında doğduysanız saat sütununuz TAVŞAN burcudur.

*DOĞUM HARİTANIZI ÖĞRENMEK İÇİN www.aysunsezgin.com  anasayfada “BAZI HESAPLAYICI” YI KULLANABİLİRSİNİZ.

 *4 sütunlu Kader Analizinizi yaptırarak, 5 elemente göre zayıf ve kuvvetli taraflarınızı, şans dönemlerinizi, kaderinizin size nasıl bir yol çizdiğini öğrenin. Bunun için benimle iletişime geçin.

 

Mart Ayında Uçan Yıldızlar Dağılımı

Mart ayında engellere ve talihsiz olayları tetikleyen 5 yıldızı KUZEYBATI yönünde. Bu yönde kırmızı rengi azaltmak ve mümkün ise sakin bırakmak faydalı olacaktır. Kullandığınız yaşam alanlarınıza denk düşüyorsa yapacak bir şey yok. Dekorasyonda bol bol siyah ve beyaz renkli örtülerle canlı renkleri kamufle edebilirsiniz.

DOĞU da hastalıkları tetikleyen olumsuz yıldız 2, senelik 7 yıldızı ile bir arada skandallara dikkat çekiyor. Ne de olsa romantik yıldız Tavşan doğudan etkili bu ay. Dedikodular ve aşk skandalları bu yönde.  Ayrıca grip, soğuk algınlığı, cilt sorunları, ağız, burun, boğaz gibi nefes alma organları ile ilgili hastalıklara dikkat etmek gerekir. Bu yöne 3 dal Bambu koymanız enerjiyi zayıflatacaktır.

KUZEY deki senelik yıldız 5 in yanına aylıkta 9 yıldızı geliyor. Evin içerisinde salgın hastalık yaşamamak için 9 iyi bir yıldız olsa da aktive etmeyin, çünkü 9 yıldızını aktive ettiğinizde olumsuz 5 yıldızını da aktive etmiş olacaksınız, senelik çözümümüz bu alanda metal rüzgar çanı bulundurmaktı veya su&tuz&6’lı metal para ile uygulama yapın.

KUZEYDOĞU da metal ve ağaç enerjilerinin çatışması var. Bitkileri ve kırmızı rengi bir arada kullanmanız bu etkileri zayıflatır.

GÜNEYDOĞU ve GÜNEY yönlerinde bereket getiren enerjiler var. Bu yönleri bolca kullanınız. Enerjiyi desteklemek için örnek haritada kullanabileceğiniz birçok alternatiften sadece birini uygulamanızda kullanmanız yeterlidir.

Mart ayının tüm güzellikleri evinize getirmesini dilerim. Sağlıklı ve bol kazanç dolu bir ay olsun.

Sevgilerimle

 

Aysun Sezgin

Feng Shui & Kader Danışmanı

0532 353 7687

0505 850 5027

 

 

 

SIRADAKİ ETKİNLİKLER

 

20 Mart Salı saat 20:00-22.30 / 8 hafta / haftada bir akşam

UÇAN YILDIZLAR TEKNİĞİ EĞİTİMİ

1 Nisan Pazar – Nilüfer- BURSA

Bireysel Seanslar

2018 Köpek Yılı Feng Shui Enerjileri -workshop

Elele Eğitim Salonu/Nilüfer-Bursa
Bireysel seans almak veya Workshop katılımı için
İrtibat Tel 0 532 7225700

Mehtap Hersek Akkoyunlu

21-22-28-29 Nisan – Nilüfer- BURSA

Feng Shui Uçan Yıldızlar Eğitimi

İrtibat Tel 0 532 7225700

Mehtap Hersek Akkoyunlu

 

Comments are closed.