Çin Yılları

2018 Köpek Senesi

YANG TOPRAK KÖPEK SENESİ

Güneş takvimine göre resmi olarak 4 Şubat’ tan itibaren tüm yeni doğan bebekler Köpek burcu olarak kayıtlara geçti, ancak Çin yeni yılı kutlamaları 16 Şubat’ ta yapılıyor ve Dünya Kova burcunda geçekleşecek güneş tutulmasıyla birlikte Köpek Senesine geçiyor.

Batı Astrolojisinde buçlar, gezegenler ve evler üzerinden yorumlar yapılırken, Çin Astrolojisinde elementler ve zaman dilimine etki eden hayvanlar üzerinden yorumlar yaparız. Çin Zodyak’ında 12 farklı karakterde hayvan bulunur ve her sene Jüpiter hangi hayvanın bulunduğu konumdaysa o seneye ismi verilir. Her zaman dilimi iki karakterle ifade edilir, 12 Çin hayvanından birisi yer burcu olarak karşımıza çıkarken gökten de 5 elementten birinin etkisi gelir. 5 elementin her birinin kendilerine has temel özellikleri vardır. Bu özellikler hem doğayı hem de içinde yaşayan canlıları etkiler. 2018 senesi gökten ve yerden Toprak enerjisinin etkili olacağı bir çift toprak yılıdır.

 

Köpek, ay burçlarının 10. burcudur. Batı burçlarından Terazi ve Akrep burçlarına denk gelir. Pusula yönü Kuzeybatı’ yı gösterir, 12 ay içerisinde Ekim ayının burcudur. Köpeği biz genelde sadık ve iyi bir dost olmasıyla biliriz ancak buradaki köpek biraz daha farklı. Gökten gelen Yang Toprakla birlikte azimli, hayatta kalmaya odaklı Fai Kong denilen çok güçlü, sezgisel ve başarıya odaklı insanları temsil ediyor. 2018 senesi bu özellikteki insanları ön plana çıkaracak ve ayrıca hepimiz kişisel olarak kendi sorumluluklarımızın üstesinden gelebilmek için Fai Kong enerjisini deneyimleyeceğiz.

Toprak enerjisi bereketli olmak, bedensel ve ruhsal beslenmek demektir. Çevresine her zaman destek veren, rahatlatan ve bunu çok kolaylıkla yapan verici kişiler toprak elementini dengede kullanan kişilerdir. Başkalarına hizmet etme, empati kurma, toplumun bir parçası olma konusunda güdüleri vardır. Başkalarının ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçları arasında denge kurabilirler. Halinden memnun, tatmin olmuş, bereketli, doğurgan, bedensel, dengeli, uyumlu, kendi merkezlerinde olurlar. Toplumu geliştiren faydalı işler yaparlar, değişme yeteneğine sahip olurlar.

Toprak elementi dengeden çıktığında ise kişi endişeli, başkalarının ilgisini reddeden, vesveseli, uyuşuk, kilo almaya meyilli, obez, yerine getirilmemiş işleri olan, eksik bırakan, sıkışmış hisseden, kaygılı, güvensiz, bencil olabilir.

Toprak elementi mevsim sonlarını temsil eder. Köpek burcu Sonbahar sonudur. Bu mevsimde ateş toprağa girer. Bu sebeple Köpek ateşin mezarıdır.  Köpek, “mezar ateşi” “yeraltı” “Cehenneme Kapı” sembolü olan karmaşık bir toprak elementidir ve bu yüzden ölüm, dini, manevi ve gizli olaylarla ilgilidir. Kaderin 4 sütununda Ejderha ve Köpeğin, “yardımcı melekler” ya da Cennetten gelen meleklerin gelmeyeceği alacakaranlık bölgesi olan “Cennet ve Cehennem” e kapı olduğu söylenir. Bir başka deyişle, biri ağır tehlike altında olduğunda melek yardım edemez. Bu nedenle, Köpek saati olan (19-21:00:00) ya da Ejderha saati olan (07:00-09:00) arasında meydana gelen felaketler daha fazla korku ve zayiat yaşatabilir. Toprakla ilgili konular, tarım, araziler, dağlar, yer altı kaynakları, madenler, yollar, metrolar, toprağın altı ve üstüyle ilgili her alan Yang Toprak Köpek senesinde önem taşır. Bunun haricinde dini konular, kişisel gelişim ile ilgili konular, spritüal konular daha fazla konuşulacaktır.

Göksel element Yang Toprak bir dağa benzetilir. Bu yüzden yang toprak gününde doğanlar iri yapılı, kalıplı, ayağı yere sağlam basan insanlardır. Kolay kilo alırlar. İstikrarlı, güvenilir kişiler olurlar. Spontane hareket etmezler, mutlaka planlı, programlı, ileriyi görebileceği, garantili işlerin içerisinde yer almak isterler. Macera onlara göre değildir. Sadakat önemlidir. Senenin göksel elementi insanların davranışlarını etkileyeceğinden güven duygusu 2018 senesinde hepimiz için önemli olacak. Kendini güvende hissetme, başkalarına güvenme, ayaklarımızın yere sağlam basması için çaba harcama öne çıkacak ve bu anlamda işler yolunda gitmediğinde endişeden ve korkudan yana enerjimizi harcarsak toprak enerjisi üzerimizde olumsuz çalışacaktır. Bu durumla başa çıkabilmek için daha disiplinli çalışmak çok önemli, çünkü ne kadar yorulsanız da günün sonunda işi bitirmenin verdiği mutluluk sizi dengede tutan içinizde biriktirdiğiniz ateş, kendinizi sevme ve içsel mutluluk duygusu verecek. Ayrıca bu senenin bir özelliği de iyilik yapmanın önemini kavramaktır. Her zaman iyilik yapacak, birilerini sevindirecek bir ortam yaratabilirsiniz. Bu sene maneviyatınızı çok güçlü tutun çünkü güçlü maneviyat, dengeli toprak enerjisi demektir.

Çin Metafiziğinde, toprak elementi, hücreleri ve kasları temsil eder. Kanser sorunu, hücrelerin düzensizliğinden kaynaklanır, bu nedenle aşırı miktardaki olumsuz toprak elementi ile çok yakından ilişkilidir. 2018 çok kuvvetli bir toprak senesidir, 5 elementin birbiri arasındaki etkileşimine göre toprak suyu çeker, su elementi vücutta bağışıklık sistemi, böbrekleri temsil eder. Kuvvetli toprak baskılamasın diye bağışıklık sistemini güçlü tutulmasına dikkat edilmesi gerekir ve ayrıca toprak senesinde su hiç olmayacağı için böbrek sağlığınıza da dikkat etmelisiniz. Köpek, Keçi ve Öküz gibi diğer toprak burçlarıyla bir araya geldiğinde toprak cezası yaratacaktır. Bu nedenle, bu yıl başlıca sağlık sorunu kanser olabilir. Köpek ateşin mezara girdiği anlamına geldiği için ateş elementinin zayıf olduğu kişiler için de elverişsizdir. Bu zayıf enerji sorunu, zayıf kalp zayıf kan dolaşımı ve hazımsızlık getirir. Toprak dengesizliği de mide problemleri ve şeker hastalığını tetikleyebilir. Bu nedenle, uygun sağlık takviyesi, kansere karşı koruma için anti-oksidan ve ateş elementini desteklemek için COQ10 tavsiye edilir. Toprak senesinde daha kolay kilo alabilirsiniz, bu anlamda daha sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir.

Öküz, Keçi ve Köpek bir araya geldiği zaman Toprak cezası oluşmaktadır. 4 sütunlarında bu burçlardan bulunanlar sosyal hayat, kariyer alanı, eş/ortak ilişkilerinde sorunlar yaşayabilirler. Örneğin Keçi, Öküz ya da Köpek gününde doğmuş bir kişi kişisel ilişkisinde ya da evlilikte sorunlar yaşayabilir. Toprak cezasının etkisini azaltmak için gelen Köpeği uzaklaştırmaya çalışmak için Tavşan sembolünü taşımak gerekiyor.

Senenin çatışma yaşayan burcu Ejderha Nisan ayını temsil ediyor, 2018 senesi Nisan ayı senenin zıt ayı yoğun toprak çatışması olduğundan, deprem, toprak kayması veya yolda kazalar gibi toprak felaketlerinin gerçekleşebileceği önemli bir aydır. Nisan ayında ve tüm sene boyunca hızlı araba kullanmak, dağ sporları, geniş toprak alanlarda etkinlikler, riskli sporlar önerilmez.  Ejderha senesinde gününde ya da ayında doğanlara ise 2018 senesi için değişim senesi diyebiliriz. Sosyal hayatta, işte, evlilikte değişiklikler hayatınıza, türbülanslar getirebilir. Köpeği uzaklaştırmak için bu kişilerinde Tavşan sembolünü üzerinde taşımaları tavsiye edilir. Ayrıca, Ejderha yıllarında doğmuş insanlar için, kuzey-batı yönü olan Köpek burcunun pusula yönüne doğru doğrudan seyahat etmemesi önerilir. Köpekle çatışma ve ceza ilişkisi sadece Köpek ve Ejderha yıllarında doğan insanlar üzerinde etkilere neden olmayacaktır. Bu çatışma ve cezalar doğum ayı ya da gün ya da saatte bu tür hayvanları olan herkesi de etkileyebilir.

Köpek yılıyla birleştirilen hayvanlar Tavşan, Kaplan ve At’ tır. Bu hayvanlar için bir yıl uyum içindedir. Bu uyum haritasında Tavşan olanlara şans getirecektir ancak yine de 4 sütunlarındaki diğer hayvanlara da bakmak gerekir.  Hayvan işaretleri bir kişinin doğum verilerindeki dört sütunda da görülebileceğinden, zıtlık var mı yok mu diye 4 sütun haritanızı çıkartabilirsiniz.

2018’in kuvvetli toprak elementinin ağaç ve ateş sektörlerine refah getirmesi bekleniyor; Bunun nedeni, ağaç toprağı kontrol eder, bu nedenle toprak senesi, moda, medya, kağıt, kitap, eğitim ve çevre endüstrisini içeren ağaç sektöründe parayı temsil eder.  İkinci olarak ateş sektörü olabilir, çünkü ateş toprağı üretir, bu yüzden ateş sektörleri 2018’de aktif ve üretkendir. Ateş sektörleri enerji, finans ve eğlence amaçlıdır. Toprak sektörleri, toprak senesinde güçlü bir rekabetle karşı karşıyadır. Bu nedenle inşaat, emlak, madencilik, yüksek teknoloji gibi toprak sektörleri için rekabet güçlü olacak. Ayrıca, toprak sektörleri için para, tamamen yok olan sudur. Bankacılık, makine, otomobil gibi metal sektörleri için para elementi ağaçtır ve 2018 senesinde ağaç da yoktur. Sonuncusu su sektörleri, ulaşım, iletişim, nakliye, için ise para elementi olan ateş köpek senesinde mezara girdiği için, 2018’de de karlı değil

Özetle, Köpek yılında iyi performans gösterecek sektörler, Ağaç sektörleri olacak. Çevre, moda, medya, kitap, eğitim, bitkiler ve çiçeklerle ilgili sektörler için para şansı yüksek. Ateş sektörleri üretken ancak çok karlı değildir. Metal, su ve toprak gibi diğer sanayiler 2018’de o kadar para kazanamayabilir.

Kişisel elementlerinize göre 2018 senesinde öne çıkan temalar da değişiklik gösterecektir. Bunun için doğduğunuz gün sütununuzdaki GÖK ELEMENTİ ne bakmanız gerekir.

Yang Ağaç veya Yin Ağaç gününde doğanlar için; 2018 de finansal konular ön plana çıkacak, çalışma temposu artacak.

Yang Ateş veya Yin Ateş günüde doğanlar için; 2018 özgürleşme senesi olacak. Performans gösterme, kendini ifade etme, zekalarını kullanma, hobilere yönelme, etkin çalışma, özgürleşmek için çabaları artacak. Yetenekleri gelişecek ilhamları artacak. Yang ateş köpek gününde doğanlar, sanatsal ya da spritüal çalışmalar yapabilirler.

Yang Toprak veya Yin Toprak gününde doğanlar için; 2018 de sosyallik ön plana çıkacak, kalabalık ortamlarda olacaklar, aile ve insan ilişkileri kuvvetlenecek. Yın toprak gününde doğanlar için rekabete açık bir sene olacak.

Yang Metal veya Yin Metal gününde doğanlar için; 2018 de eğitimler, anne ile ilgili konular, beslenme ve kişisel gelişim üzerine çalışmalar, ev veya iş yeri ile ilgili konular ve kendinizi besleyen herhangi bir alanda çalışmalarda bulunabilirsiniz.

Yang Su veya Yin Su günüde doğanlar;2018 de iş, statü ve kariyerde değişimler, hukuksal konular, yasalar, kurallar, otorite, baskı ve sorumluluklar ağır basacaktır. Yin Su gününde doğan bekar bayanlar için evliliğe çok yakın olacakları bir sene olacak.

  • 4 sütun haritanızı aysunsezgin.com/anasayfa linkinden, sayfayı aşağıya doğru kaydırdığınızda BaZı Hesaplayıcıyı tıklayarak çıkartabilirsiniz.

2018 DE FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri de yıldan yıla değişir. Bu nedenle, her yılın başında iyi ve kötü enerjilerin yeniden tahsisi için dikkat etmeniz gerekir; böylece bazı kötü enerjiler, yaşam alanlarımızın önemli yerlerine ulaşıyorsa gerekli tedbirleri alabilirsiniz.

 

Merkezdeki senelik yıldız 9, ateş elementidir ve orta yaşta kadınları, gözleri ve yangınları temsil eder. Bu nedenle, 2018 yılında kadınlar merkezde olacaklar, kadınlarla ilgili hem olumlu hem de olumsuz daha fazla olay duyabiliriz, yangınla bağlantılı daha fazla felaket yaşanması beklenebilir, merkezde ateş, virüs ve salgın hastalıkları tetikleyebilir, şubat ayında olumsuz yıldız 5, mayıs ayında hastalık yıldızı 2, Kasım ayında tekrar 5 yıldızı senelik 9 un yanına geldiği zaman bu etki daha kuvvetlenebilir. Kış olimpiyatlarında yaşanan virüs vakaları bu anlamda hiç de şaşırtıcı olmadı. Çünkü Köpek senesinde şubat ayında aylık dağılımda olumsuz 5 yıldızı ateşin yanına geliyor.

Bereketi temsil eden 8 yıldızı Güneydoğuda, bu yönde daha fazla vakit geçirebilirsiniz.

Kariyer yıldızı 1 ise Kuzeybatı da olacak ve akademik başarı, kariyer ve kişisel başarınıza destek olacak. Bu yönde ders çalışabilirsiniz.

Köpek yılında, engelleri ve talihsizliği simgeleyen 5 yıldızı adlı kötü enerji, Kuzey’ de. Bu kötü enerjiyi çözmek için evin kuzeyinde metal rüzgâr asılması önerilir. En kötü aylar Temmuz ve Ekim 2018 olacak.

Hastalığı simgeleyen 2 numaralı yıldız, 2018’de batıda olacak. Kullanılan geleneksel yöntem, etkilenen bölgede siyah iple 6 metal paradan asmaktır.

3 yıldızı çatışma ve hırsızlığın yıldızıdır. 2018 de kuzeydoğuda bulunur. Böyle bir etkiyi en aza indirgemek için bir bu yönde kırmızı obje koymak gerekir.

Skandalları temsil eden 7 yıldızı Doğu’da olacak. 7 için geleneksel çözüm, doğuya cam vazosunda yetişen 3 dal bambu bitkisinin yerleştirilmesidir.

Nisan (Ejderha) ayı uçan yıldızlar dağılımı açısından dikkat çekmektedir. Uçan yıldız 2 ve 5 Batı yönünde yan yana gelecek. Olumsuz iki yıldız, kuvvetli toprak etkisi ile, dünya coğrafyasının Batı bölgelerinde deprem, yer kayması, toprak çökmesi gibi toprak felaketlerine yol açabilir. Bir diğer önemli ay ise Temmuz ayıdır. Bu ayda ise aylık uçan yıldızlar, senelik uçan yıldızlarla hizalanarak etkilerini iki kat arttıracaklar.

Yazımı 2018 senesini temsil eden birkaç satırla bitirmek isterim.

Aklın dağınıklığa sahipse,

Yeni düşünce ve fikirleri tutamaz.

Mola vermek ve yeni bir şey yapmak için

Aklın temizlenmesi gerekir.

Meditasyon bu sürecin anahtarıdır.

Bu sadece dinlenmek için bir zaman değil.

Zihninizi gündelik endişelerden kurtarmanın bir yoludur.

Kolay bir iş değil, ancak bunun yapılması gerekiyor,

Böylece daha önce olduğundan daha nesnel görüp düşünebilirsiniz.

Eski düşünceler, eylemlerinizi engeller, sizi aynı hataları yapmaya zorlar.

Onları temizleyin – sizi tuzağa düşürmelerine izin vermeyin.

 

Köpekle barışık olacağınız, bereketli, sağlıklı ve mutlu bir yıl olsun.

Sevgilerimle

 

Aysun Sezgin

Feng Shui & Çin Astrolojisi Uzmanı

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.