Aylık Haberler

2023 Şubat-Kaplan Ayı Güncellemesi

Herkese merhaba,

4 Şubat 2023′ de İstanbul’ a göre 01:05 de senenin ve ayın elementleri değişti ve güneş takvimine göre Tavşan yılına girdik. Tavşan yılı herkese hoşgörü, anlayış, iyimserlik, sağlık, şans ve bereket getirsin.

Bu yazımda tavşan yılının ilk ayı olan Şubat-Kaplan ayının genel etkilerinden bahsetmek istiyorum. Henüz okumadıysanız Tavşan yılı hakkındaki makalemi bu linkten okuyabilirsiniz.

Bu yıl Şubat-Kaplan ayı iki element ile tanımlanıyor. Gök hanesinden gelen Yang Ağaç ve Yer Hanesinde Kaplan (Yang Ağaç). Bu ay yer ve gök ağaç elementinin etkisinde olacak. Ağaç elementi havada rüzgarı (zaman zaman kuvvetli rüzgar), yerde ağaçları, çimenleri, bitki örtüsünü temsil eder. Doğası  filizlenmek ve büyümektir. Yeni girişimler, başlangıçlar için uygun bir aya girdik. Ancak hava koşulları biraz sertleşebilir. Ağaç elementi çok güçlü gelecek, 5 elementin birbirleri arasında etkileşime göre ağaç toprağı baskılar, bu sebeple bu ay toprak hareketleri de artabilir. Çin takvimine göre 10-13-14-22-25-26 Şubat tarihleri gün enerjisi ile birlikte ağaç elementi daha güçlü olacak. Bu tarihlerde gerek hava şartları, gerek toprak hareketlilği riski artabilir.

Yang ağaç enerjisi inatçı, kararlı, prensip sahibi, sabit yapıda kişileri anlatır. Doğal olarak ağaçlar kolay kolay esneyemezler, bu sebeple ay boyunca kararlarımızda israrlı olmak, değişime kolay kolay ayak uyduramamak gibi dirençler gösterebiliriz. Kendimizi daha cesur ve girişimci, rekabetçi hissetmemiz de olası, ancak; bu ayı rahat geçirmek için esnek olmaya çalışmak, israrcı, inatçı olmamak ve başka fikir ve önerilere de açık olmak faydalı olabilir.

Yang Ağaç, Yang Metal enerjisi ile çatışma yaşar. Öncelikle BaZi haritasında kişisel elementi (Gün Sütunu Gök Hanesi) Yang Metal olanlar bu çatışma etkisi altında olacaklar.

Ayın burcu Kaplan, Maymun burçları ile zıtlık yaşar. BaZi haritasında Maymun olanlar için değişim, hareket demektir. Bu ayın Maymun günleri; 8 ve 20 Şubat ile 2 Mart. Gün içerisinde 15:00-17:00 arası Maymun burcunun saatidir. Sizin için önemli etkinlikler için aya zıt gün ve zıt saatleri seçmemeniz açısından bu tarihleri bir kenarınıza not edin lütfen.

Kaplan, At ve Köpek bir araya geldiğinde ateş elementi güçlenir ve ayın güçlü ağaç etkisi dengelenir. 5-9-17-21 Şubat ve 1-5 Mart tarihlerinde takvimde element dağılımı daha dengeli olacak. Kişisel BaZi haritanızda Köpek veya At varsa, sizde de ateş elementi güçlenebilir. Eğer ateş favori elementiniz değil ise, aşırılıktan dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Ateş elementi kalple, sevgi ya da hayal kırıklığı ile, kendini göstermek ve mutluluk ile ilişkili olup; medya, finans, para piyasaları, elektrik, enerji, petrol, havacılık, hava yolları şirketleri gibi alanları da temsil eder.

Kaplanlar, Domuz burçları ile uyumludur. Domuz burçları bu ayın enerjileriyle rahat ilerleyecekler. Çin Astrolojisindeki burç uyumları, batı astrolojisindeki 120′ lik açılara benzer. Rahat akan enerjiyi gösterir.

Bu ayın uçan yıldızlar dağılımında önemli değişimler var. Herşeyden önce merkezdeki senelik yıldız değişiyor. Geçen sene ‘5’ toprak yıldızı merkezde, bizi mekanlarımız aracılığı ile baskı altına almıştı. 2023 yılında merkezde ‘4’ yıldızı bir yıl boyunca etkili olacak. Ağaç elementini temsil eden ‘4’ yıldızı ergenlikle, eğitimle ve cinsellikle ilgili etkileri temsil ediyor. Ancak; seks skandalları, tembel öğrenciler de bu yıldızın olumsuz etkilerine giriyor.

2023 yılı Şubat ayı uçan yıldızlar dağılımı ve güncelleme önerileri aşağıdaki gibidir.

Bu ayın bereketli yönleri Batı-Güney ve Kuzey yönleri olacak. Bu alanları aktif tutun ve mümkünse bu yönlerdeki odalarınızda vakit geçirin.

Sorunlu yönler; Kuzeybatı, Güneybatı, Kuzeydoğu ve Güneydoğu. Bu alanlarda haritadada önerdiğim gibi enerjiyi zayıflatan renkler ve objeler kullanın.

İyi seneler ve bereketli, sağlıklı bir Kapan ayı diliyorum.

Aysun Sezgin Sancak

Feng Shui & Çin Astrolojisi Uzmanı

 

1 Comment

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir