Çin AstrolojisiÇin Yılları

2023 Yin Su Tavşan Yılı 癸卯

Yin Su Tavşanı Yılı 癸卯

2023 Yin Su Tavşan Yılı başlıyor. Güneş takvimine göre her yıl 4 Şubat ya da bir önceki-bir sonraki gün o yılın gök ve yer elementleri değişir ve yeni Çin yılı başlamış olur. Bu tarih aynı zamanda baharın başlangıcı olan Liu Chun (Bahar Festivali) günüdür. Tüm geleneksel kutlamalar gibi yeni yıl kutlamaları her sene Çin de ve dünyada ay takvimine göre yapılmaktadır. Bu durum her zaman kafa karışıklığına sebep oluyor. Ay takvimine göre Kova burcunda gerçekleşen yeni ay tarihi, aynı zamanda Çin Yeni Yılıdır; ancak resmi başlangıç tarihi her zaman güneş takvimine göre kabul edilmektedir. Bu sebeple 4 Şubat 2023 tarihinden önce doğan çocukların burcu Yang Su Kaplan olarak kabul edilecek. 21 Ocak 2023 de saat 22:30 civarında Kova burcunun 1 derecesinde gerçekleşecek yeni ay ile tüm dünyada yeni yıl kutlamaları olacak ama asıl element değişimi 4 Şubat 2023 de gerçekleşecek.

Çin Takvimi, genel olarak bilindiği şekliyle çiftçi takvimi ya da Hsia Takvimi, zamanın bölümlerini ve akışını elementler üzerinden kaydeder bu sebeple elementler takvimi de diyebiliriz. Takvimin eşsiz içeriğindeki zamanlar yıl, ay, gün ve saat, evrendeki her şeyin bileşimi olduğuna inanılan temel elementler olan metal, su, ağaç, ateş ve toprak olarak sunulur. Evrendeki her şey 5 elementle temsil edilmektedir. Gezegenler, insanlar, mevsimler, hava durumları, yönler, tatlar, duygular çevremizde algıladığımız her şeyin bir element olarak karşılığı vardır. Bu beş element arasındaki ilişki, kişinin kader yolunda önünde ne olduğunu fark etmesine, tutarlı olarak geleceğini tahmin etmesine, bu bilgiyi kullanarak hayatındaki şansını artırıp şanssızlığını azaltmasına yardımcı olur.

2023 senesi Hsia Takviminde 2 elementle sembolize edilir, Tavşanın 卯 (ağaç) üstünde oturan Yin Su 癸. Su elementinden dolayı seneye “Siyah Tavşan” da deniliyor. Elementler arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yıkım döngüsüne göre, su ağacı besler. Böyle birbirini besleyen elementler bir araya geldiğinde daha uyumlu bir yıl yaşarız. 2022 Kaplan yılında da aynı elementlerin “yang” formu etkiliydi ve hayvan özellikleri farklıydı. Kaplan yang, saldırgan, dürtüsel, çok cesaretli ve yırtıcı doğaya sahipti. Yang Su ise kaplanın bu özelliklerini destekliyordu. Oysa Tavşan çok daha farklı bir doğaya sahip ve gökyüzünden gelen Yin Su etkisi de sesiz, sakin ve derinden bir enerji tipi olduğundan dolayı 2022 yılı kadar karmaşık ve çatışmalı bir yıl beklemiyorum. Mevcutta yaşanan kaosa düzen getirecek veya yeni düzeni başlatacak bir yıl bekliyorum. Şimdi bu elementlerin genel özelliklerine bir göz atalım;

Yin Su 癸

Çin Astrolojisinde su enerjisi kış mevsimini, kuzey yönünü, havada soğuğu, yerde okyanus, deniz ve gölleri, organlardan böbrekler, mesane ve cinsel organları, renklerden siyahı, duygulardan şefkat veya korkuyu temsil eder. Duyu organı kulaktır. Motivasyonu bilgelik, zekâ, derin düşünmek, gizem dir. Yin Su 癸 elementi küçük damlalar halinde çiseleyen yağmuru temsil eder. Küçük bir damla bir göle dönüşür. Kollektife çalışan bu elementin özelliği ılımlı, yumuşak, mütevazı, hoşgörülü, sabırlı ve kararlı olmasıdır.

Yin Su gününde doğan insanlar genellikle tartışmaları sevmezler, çok iyi dinleyici olurlar, sabırla dinler ama sonunda kendi kararlarıyla harekete geçerler.  Nadir olarak fikirlerini tartışma ve eleştirileri engellemek için ortaya koyarlar, onların derinliklerini anlamak zor olabilir. Diğer taraftan Yin Su enerjisi damla damla nüfuz edebilme özelliğine sahiptir ve bazı Yin Su lar bu özelliklerini gizlice veya kurnazca başkalarının güvenini yavaş yavaş kazanarak onlara istediğini yaptırma, kandırma için kullanabilirler.

Yin Su insanları kalabalık içerisinde bile olsa kendine sakin kalacağı bir yer arayabilirler. Dışarıya belli etmese de yaşadıkları ilginç deneyimler onları görünenden daha çok dolu ve renkli bir iç dünyanın sahibi kılar. Dışarıdan pasif görünebilirler, dikkatlerin üzerlerine çekilmesinden rahatsız olabilirler ama gerçekleştirmiş oldukları işler sizi şaşırtabilir.

Genel olarak su zekâ, bilgelik ve akışkanlık ile ilişkilidir.

Tavşan 卯

Tavşan burçları Çin Zodyak’ının 4. Burcudur. Batı Astrolojisine göre 15-29 derece Balık ve 0-14 derece Koç burcu Tavşan burcuna denk gelir. Yani tavşanların bir kısmı Balık, bir kısmı da Koç burcunun enerjisini taşırlar.

1939-1951-1963 -1975-1987-1999-2011 yılları Çin Takviminde Tavşan Yılları olarak kabul edilir. (Tavşan yılında doğanların Jüpiteri Balık ya da Koç burcunda yerleşmiştir) 5 Mart-5 Nisan arası doğanların ay burçları Tavşan dır. (Tavşan ayında doğanların Güneş burçları Balık ya da Koç burcunda yerleşmiştir.) Tavşan burcu; sabaha karşı 05:00 – 07:00 arası gün doğumunu, en derin uykudan uyanıklığa doğru ilerleyen zamanı temsil eder.

Tavşan burçları Çin Kozmolojisinde çok önemli bir yer tutar. Üzerlerine atfedilmiş efsaneler bile vardır. En yaygını Tavşan, ay tanrıçası Chang’e’nin bir arkadaşıdır ve kurbağayla birlikte ayda yaşar ve onun için yaşam iksirini tokmağıyla döver. Her yıl 8. Ayın ortasında dünyadan tam olarak görülebilir. Hatta ayın dünyadan görünen yüzünde bir tavşan ve elindeki tokmağının göründüğüne inanıyorlar. Bu anlamda tavşanlar uzun ömrü temsil ediyor. Bu efsane ile ilgili daha detaylı bir yazıyı en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Eminim benim kadar sizin de ilginizi çekecektir. Tavşanlar ayrıca bir şans sembolüdür. Bugün bile tavşanlara niyet çektiriliyor. Şapkadan tavşan çıkartmak diye bir deyim var halk arasında. Çok zor bir işi başarmak anlamında kullanılıyor.

Tavşanlar özgürlükle, doğurganlıkla ve cinsellikle de bağdaştırılır. Bir tavşan bir ay içerisinde doğurabilir, çok kısa gebelik süresi vardır. Doğum yaptıktan sonra hemen yeniden çiftleşerek tekrar bir ay içerisinde tekrar doğurabilir. Böylelikle geniş aileler oluştururlar. Bu sebeple Tavşan burçlarının çevresi çok geniş olur, kalabalıklar içerisinde kendilerini rahat hissederler. Zamanlarının çoğunu yeraltında geçirirler, bebeklerini yerin altında doğururlar. Toprakla bağları çok kuvvetlidir. Bu da onları gizli bilgilere sahip kılar. Yerin altında çok rahat hareket edebildikleri gibi yerin üzerinde de bir o kadar hızlı olabilirler. Bu da onlara esnek, farklı şartlara kolay adapte olabilme becerisi verir. Değişime çok açıktırlar, hatta değişimi yaratırlar.

Tavşan burçları “Yin Ağaç” enerjisi taşır. Yin Ağaç, bir çiçeğe ya da bir ağacın dallarına benzetilir. Yumuşak ve esnektir. Yeni şartlara çok rahat uyum sağlayabilir. El becerileri vardır. İçlerinden müzisyenler, terziler, el sanatçıları çıkar. Tavşanlar genel olarak sağduyulu, sabırlı, üretken, sanata ve görsel estetikte gelişmiş, girişimci ve  iyicil olurlar. Çin Zodyak’ ında 4 ana yönden Doğu yönünü ve en güçlü ağaç mevsimini temsil ederler.

2023 Yin Su Tavşan Yılında ortaya çıkacak ve insanları etkisi altına alacak olan enerji 2022 Yang Su Kaplan yılı ile karşılaştırıldığında çok daha ılımlı, uzlaşmacı, sağduyulu ve iletişime dayalı olacaktır. Gök hanesindeki Yin Su, Yer Hanesindeki Yin Ağaç elementini temsil eden Tavşanı destekliyor. Yin enerji oldukları için, bu sefer genişleme, büyüme içe doğru gerçekleşiyor. Yani bireysel anlamda içte besleneceğiz. Kendimizi, öz kaynaklarımızı, bilgeliğimizi dışarıda gelişen çatışmalardan korumaya alacağız. Toplumsal anlamda ise genişleme kollektifte birleşme olarak gerçekleşebilir. Bunu kendimizi, değerlerimizi, toprağı, varlıklarımızı, korumak için yapacağız. Sağduyu ve içsel bilgelikle bir araya gelerek çoğalacağız. Nasıl ki tavşanlar çok çabuk çoğalıyor, insanlar da benzer fikirlerde bir araya gelerek ve çoğalarak birleşecekler, bu anlamda sivil toplum örgütleri artabilir, aileler tekrar bir araya gelebilir, ayrışmanın yerini birleşmeye bırakacak. Birlik olanlar kuvvetli olacak. Toprağı, doğayı, suyu korumamız gerektiği, dünyamızı korumamız gerektiğini bu yıl daha çok idrak edecek insanlık. Çünkü kendini güçlendirdiğinde, kendi ruhunu koruduğunda daha güçlü hissedersin, toplumlar da öyle. Gizli sırlara sahip bilge tavşan sayesinde daha çok uyanış ve bilinçlenme olacaktır. Tıpkı sabah uykudan uyanmak gibi.

60 Yıllık Döngülerde 1963 Yılı

Çin Takviminde gök haneleri ve yer hanelerindeki elementler ve burçlar bir araya gelerek 60 farklı birleşim oluştururlar. Bu birleşimlere göre takvim, dolayısı ile zaman ilerler, bir yıl yang burçlar, devam eden yıl ise yin burçlar etkili olur. Biz de bir yin enerji, bir yang enerji ile hayatımızda denge oluşturmaya çalışırız. 60 farklı kombinasyon tamamlandığında, takvim yine başa döner. Bir kişi 60 yaşına geldiğinde tekrar doğum enerjisine dönmüş olur.

Astroloji geriye dönük benzer enerjide olan zaman dilimlerinde neler yaşandığını araştırarak, ileriye dönük tahminlerde bulunur. 1963 yılı, 2023 yılı gibi bir Yin Su Tavşan Yılıydı. Bu yılda yaşananlar, farklı şekillerde tekrar yaşanabilir. Aynı elementler, ancak zaman farklı olacağından olayların yaşanma şekilleri de farklı olabilir. Ayrıca; bu yılda doğanlar kendilerini yeniden doğmuş gibi düşünebilirler.

1963 yılında bilimden sanata, tıpta gelişmelere, özgürlük adına yapılan yürüyüşlerden, uzaya yönelik çalışmalara, bağımsızlığını ilan eden devletlerden, yeni kurulan devletlere bir çok yeni adım atılmıştır. Bazılarını aşağıda belirttim.

  • 14 Şubat: Dünyada ilk kez insandan insana böbrek nakli İngilter’ de yapıldı
  • 1 Mart: istanbul Boğazında iki mazot tankerinin çarpışması sonucu yangın sonucunda iskele ve karaköy vapuru yandı.
  • 8 Mart: Suriye’ de darbe oldu
  • 22 Mart: The Beatles ilk albümünü çıkarttı.
  • 31 Mart: Balkan Kros Şampiyonasında Muharrem Dalkılıç altın madalya aldı.
  • 7 Nisan: Yugoslavya Sosyalist Cumhuriyeti kuruldu.
  • 12 Nisan: Martin Luther King, Alabama’ da sivil haklar yürüyüşüne öncülük ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
  • 15 Mayıs: En uzun uzayda kalma süresi 14 saat 34dk
  • 16 Haziran: İlk kadın kozmonot Valentina uzayda 3 gün boyunca kaldı.
  • 4 Eylül İsviçre Havayollarına ait bir uçak düştü.
  • 7 Ekim: Flora kasırgası Haiti’ yi vurdu.
  • 9 Ekim: KD İtalya’ da su barajında gerçekleşen su taşgını 2000 den fazla kişinin ölümüne sebep oldu.
  • 22 Kasım: ABD başkanı JF Kenedy, bir suikastte öldürüldü.
  • 12 Aralık: Kenya İngiltere’ den bağımsızlığını ilan etti.
  • 22 Aralık: bir yolcu gemisi yandı.

Tavşan Romantik Yıldız Olma Özelliği ile Barış, Hoşgörü ve Sevgi Getiriyor

Tavşanın Romantik Yıldız olması sebebiyle bu sene insanlar arasında daha çok sevgi, hoşgörü, anlayış, sempati ve romantizm etkisi artacak. Tavşanın romantik yıldız olma özelliği öncelikle Kaplan (Kova-Balık), At (İkizler-Yengeç) ve Köpek (Terazi-Akrep) burçlarını etkileyecek, Ama romantik yıldız etkisi herkesin kalbine dokunacaktır.

Eğer BaZi haritanızda Kaplan-At-Köpek bulunuyorsa ikili ilişkilerde bu yıl şanslı olabilirsiniz. Hatta aşk kapınızı da çalabilir. Ancak aşırılıklar skandalları getirir ki bu yıl seks skandallarıyla da ilgili birçok haber duyabiliriz. Buna bir sebep de Uçan Yıldızlar Dağılımında merkeze “4” yıldızının gelmesi olacaktır.

Ekonomi

Tüm dünyada ve Türkiye zor dönemlerden geçiyor. 2023 senesi değişim, dönüşümün başlangıcı, yeni gelecek sistemlere ayak uydurma ama bu sürede fazla yara almamak adına kendimizi korumaya alacağımız, ayağımızı yorganımıza göre uzatacağımız özel bir yıl olacak. Sağduyu ile hareket etmek çok önemli. Ekonomik anlamda yine zor bir yıl olacaktır. Özellikle toprak elementi baskı (kontrol) altında. Bunun sonucunda emlak, ev, arsa fiyatları ve hatta kira fiyatları artmaya devam edecek. Tarım arazileri ve toprakla ilgili her alanda kısıtlama, zorlanma görülebilir. Ürünlerde verimlilik azalabilir. Toprak elementinin en güçlü olacağı temmuz ayında belki biraz rahatlama görülebilir. Ateş elementi enerji, elektrik, petrol, yakıt, doğal gaz, finans ve parayla ilgili alanları temsil ettiği gibi insanlara pozitif anlamda rahatlama hissi verir. Ateş elementinin en güçlü olduğu Yaz aylarında çok daha rahat ve ekonomik anlamda pozitif düşünürüz. Ancak 2023 yılında Nisan-Mayıs-Haziran ve Ekim ayları haricinde ateş elementi eksik olacak. Bu senenin bir önemi de tavşan güçlü ağaç enerjisine sahiptir. Ateşi besler ama temmuzdan itibaren ağaç ve ateş dönemleri bitince yukarıda bahsettiğim alanlarda fiyat artışları, enerji kesintileri bile beklenebilir.

Yin Su 癸 ve Yin Ateş 丁 arasındaki çatışma önemli sağlık sorunlarına sebep olabilir. 

Yin Su senesi Yin Ateş günü doğanlar açısından bazı sağlık riskleri taşıyor. Kalp, beyin, gözler ve sinir sistemini temsil eden Yin Ateş, Yin Su ile çatışıyor. Eğer Yin Ateş sizin için faydalı bir element ise bu çatışmadan etkilenebilir ve bazı sağlık problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Kırmızı renkte ve canlandırıcı gıdalar tüketmeniz, fazla tuzdan, soğuktan kaçınmanız gerekir. beyindeki ateşi söndüren su alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları da tetikleyebilir.

Horoz Burçları Zıtlıkta

Gün doğumunu temsil eden tavşanlar, gün batımını temsil eden Horoz burçları ile zıtlık yaşarlar. Bu çatışma enerjisi, ağaç-metal arasında olması sebebiyle sağlık alanında ince kemikler, kaslar, eklemler, cilt problemleri, alerjik nefes alma problemleri yaşatabilir. Değişime direnmek, esnek olamamak kasların gerginleşmesi ve kırılmalara yol açabilir. Özellikle Horoz burçlarına bu yıl spor yapmalarını önerebilirim. Spor herkese lazım zihni açar, vücuda esneklik kazandırır ve bu esneklik eylemlerimize yansır.  Tüm sene boyunca bu çatışma etkisi olacak ancak mart (tavşan ayı) ve eylül (horoz ayı) daha çok risk olabilir. Trafikte dikkatli olmak gerekir, sert sporlar, riskli sporlar esnasında kazalar olabilir. İletişim sorunları yaşayabilirsiniz sevgili horozlar, her şey üstünüz geliyor gibi de hissedebilirsiniz ama bunun sebebini anlayabilir ve tavşanın enerjisi ile uyumlanabilirseniz eğer daha az sorunla karşılaşacağınızdan eminim.

Tavşan-Horoz çatışması bazı Horozların hayatına olumlu anlamda önemli değişimler getirecek. Örneğin Horoz ayında doğmuşsanız, iş- kariyer hayatınızda değişimler yaşayabilirsiniz. Horoz senesi doğmuşsanız bu sene taşınabilirsiniz, bir çevre değişimi olabilir, Horoz gününde doğmuşsanız evlilik, boşanma, ortaklıklar alanınızda değişimler olabilir, evli iseniz eşinizle fikir ayrılıkları özellikle yeni gelişmeler üzerine karşıt görüşler yaşanabilir, Horoz saatinde doğmuşsanız çocuklarınızla ilgili sorunlar ya da önemli gelişmeler gündeminizde olabilir.  Değişim kaçınılmaz ve her zıtlık kötü anlamda yaşanmaz.

Bu sene üzerinizde bir “köpek” sembolü taşıyabilirsiniz.

  • Horoz Yılları….1933-1945-1957-1969-1981-1993-2005-2017
  • Horoz Ayı…….7 Eylül-7 Ekim arasında doğanlar
  • Horoz saati…..17:00-19:00 arası

BaZi Haritanızı Çıkartmak için Tıklayın

 

Fare Burçları İletişim Cezası Yaşayabilirler

Ceza denilince çok farklı anlaşılıyor. Cezalandırmak, ya da cezalandırılmak değil. Bu iki burç arasında bile bile kendine zarar vermek, eziyet etmek, zorlamak, zorlanmak, baskılanmak gibi iletişimde zorlayıcı durumlar yaşamayı anlatıyor. 2020 Fare yılında Tavşan burçlarını etkileyen durum, bu yıl da Fareleri etkileyecek. Bu duruma sebep olan kök sebep; savunmasızlık, yalnız kalma endişesi, cinsel dürtüler, bağımlılıklar, kendini güçlü hissedememek, çıplak ve savunmasız hissetmekten dolayı yanlış seçimlerde bulunmak olabilir. Kişi bile isteye kendini zor bir duruma düşürebilir.

Bu enerjiden daha az etkilenmek için Fare burçlarına da üzerlerinde “Köpek” sembolü taşımalarını öneriyorum.

  • Fare Yılları….1936-1948-1960-1972-1984-1996-2008-2020
  • Fare Ayı…….7 Aralık-5 Ocak arasında doğanlar
  • Fare Saati…..23:00-01:00 arası

BaZi Haritanızı Çıkartmak için Tıklayın

Köpek Burçları Tavşanla En Uyumlu Burç

Köpek (toprak) burçları Tavşanla (ağaç) uyumlu bir ilişki içerisindedir. Bu yıl Köpek sembolü zıtlıkta olanları destekliyor. Çin Astrolojisinde toprak elementini temsil eden Köpek, Ekim ayının burcudur. Bu ayın özelliği sonbahardan kış mevsimine geçerken, kışın soğuk olması ve su döneminin sağlıklı bir şekilde geçmesi için ateşi depolaması/hapsetmesi ve bu vesileyle ısıyı düşürmesidir. Ancak ağaç elementi olan Tavşan la birlikte ateş canlanır. Ateş elementi ekonomi, finans konularıyla da çok ilişkili olduğundan, 2023 Ekim ayı bu senenin yine önemli aylarından biri olacak. Belki kışa girmeden önce ekonomi anlamında bir ferahlık yaşanabilir.

  • Köpek Yılları….1934-1946-1958-1970-1982-1994-2006-2018
  • Köpek Ayı…….8 Ekim-8 Kasım arasında doğanlar
  • Köpek Saati…..19:00-21:00 arası

BaZi Haritanızı Çıkartmak için Tıklayın

Tavşanlar Domuz ve Keçilerle 3’ lü Ağaç Uyumu Oluşturur.

Her zıtlık olumsuz olmadığı gibi, her uyum da destekleyici olmayabilir. Temmuz (Keçi) ve Kasım (Domuz) ayları Tavşanla uyuma gireceği için ağaç elementi çok güçlenecek. Eğer bireysel haritalarınızda da ağaç güçlü ise tek bir elementin yani ağaç elementinin kontrolü altına girdiğinizde bu sizi yorabilir. Dengesizlik oluşabilir, aşırılıklara sebep olabilir. 2023 Yılında Şubat-Mart-Temmuz ve Kasım aylarında güçlü ağaç elementi etkisi olacağından bu burçlara sahip kişilerin haritalarında gerçekleşecek ağaç yoğunluğunu dengelemeleri gerekecektir. Aksi taktirde sağlık sorunları, bireysel zorlanmalar kaçınılmaz olabilir.

  • Keçi Yılları….1943-1955-1967-1979-1991-2003-2015
  • Keçi Ayı…….7 Temmuz-7 Ağustos arasında doğanlar
  • Keçi Saati…..13:00-15:00 arası

 

  • Domuz Yılları….1935-1947-1959-1971-1983-1995-2007-2019
  • Domuz Ayı…….8 Kasım-8 Aralık arasında doğanlar
  • Domuz Saati…..21:00-23:00 arası BaZi Haritanızı Çıkartmak için Tıklayın

 

2023’DE FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişir.  Dolayısı ile iyi ve kötü enerjilere karşı önlem alabilmek için yaşam alanlarımızın etrafındaki iyi ve kötü enerjileri en baştan tespit etmek gerekiyor.

  • Tavşan senesinde merkezdeki yıldız, ağaç elementi olan 4. Feng Shui de 4 Yıldızı Rüzgarı temsil eder. Bundan dolayı 2023’de rüzgâr ile alakalı doğa olayları sürpriz olmayacak. 4 aynı zamanda Aşk Çiçeği anlamına da gelir. Bu da eğlence, sinema moda gibi endüstrilere zenginlik getirmesinin yanı sıra romantizm ve sex skandalları anlamına gelir. Talihsizlik ve engelleri simgeleyen en tehlikeli yıldız olan
  • Beş Sarı Yıldızı Kuzeybatıdan gelecek.  Bu olumsuz enerjiyi ortadan kaldırmak için evin Kuzeybatı bölümüne metal rüzgâr çanı asılması tavsiye edilir.
  • Hatalıkları temsil eden 2 yıldızı doğudan gelecek ve evin doğu yönüne 6’lı metal para asılması bu enerjiden korunmak için tavsiye edilir. Grand Duke Jüpiter Doğu yönünde olduğundan bu yöne bakarak oturmak iyi gelmez, Arkanızı Doğu yönüne vermeniz, Jüpiter’den destek almanız önerilir.
  • Tartışma yıldızı olan 3, uyuşmazlık ve hırsızlığı temsil eder. 2013 de mekânların Güneydoğu bölümünde bulunur. 3 ün olumsuz etkisini kaldırmak için evin Güneydoğu bölümünde kırmızı bir obje bulundurmak iyidir. 
  • Kuzeydoğuda skandalları temsil eden 7 yıldızının olumsuz etkisini gidermek için temiz su içerisinde 3 su bambusu bulundurmak gerekir.
  • 8 Bereket yıldızı bu yılın sonunda etkisini yitirecek, zayıflayacak ancak 2023 yılı boyunca mekanların Güney yönünden etkili olacak ve hala günümüz bereketi için destekleyici olabilir. Bu olumlu etkiyi daha da güçlendirmek için hareketli objeler, kırmızı ve toprak renklerini kullanabilirsiniz.
  • 9 Bereket yıldızı Kuzey yönünde olacak. hareketli objelerle, kırmızı ve yeşil renkli objelerle ve çiçeklerle bu yönü güçlendirebilirsiniz.
  • 1 Kariyer Yıldızı Güneybatı yönünde olacak. Bu alanı da metal objeler, siyah renk ve toprak renkleri ile destekleyebilirsiniz.

18 Şubat’ta gerçekleştireceğim 2023 Yin Su Tavşan Yılı Seminerinde kişisel haritalarınızın eşliğinde tüm seneyi hep birlikte daha detaylı gözden geçireceğiz. Seneyle ilgili öngördüğüm çatışma, uyum ve destek etkilerini çok daha detaylı olarak, ellerinizde bulunan kişisel haritalarınız üzerinden takip etmeniz mümkün olacak.

Son olarak bu yıl beklenmeyeni beklemek, olmayanı oldurmak, şapkadan tavşan çıkartmak, var olanı korumak, birleşmek, çoğalmak ve kollektife yönelmekle mümkün olabilir. Hiç değilse sene boyunca ülkeler arasındaki savaşlar ve uyumsuzluklar diplomasi ile çözülebilir. Hoşgörü ve farklı sesleri dinlemek, anlamaya çalışmak, ılımlı bir rüzgar estirebilir.

Ben de bir Yin Su Tavşan gününde doğmuşum, bu sebeple hem kendi hayatımda, hem de ülkemde ve tüm dünyada bereketin ve huzurun artmasını diliyorum.

Mutlu yıllar dilerim,

Sevgilermle

Aysun Sezgin Sancak

2 Comments

  1. Teşekkür ederim

  2. […] önemli bir özelliği var. O da taban tabana zıt olduğu Tavşan burcunun yılında olmamız. (2023 Tavşan Yılı ile ilgili yazıma da göz atabilirsiniz). Eylül-Horoz ayı, Tavşan yılı ile bir çatışma […]

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir