Çin Yılları

2017 Yin Ateş HOROZ Senesi 丁 酉

Çin Takvimi, genel olarak bilindiği şekliyle çiftçi takvimi ya da Hsia Takvimi, zamanın bölümlerini ve akışını kaydeder bu sebeple elementler takvimi de diyebiliriz. Bu takvimin temel özelliği,  zaman ile ilgili bütün bilgiler yıl, ay, gün ve saat olarak 5 temel element ile temsil edilirler. Çin takvimi,  sadece zamanı kaydetmez,  aynı zamanda geleceği tahmin etmeye yarayan şaşırtıcı bir araçtır. Geleceği tahmin etmeye yarayan geleneksel yöntem, doğum tarihi verilerinden bir kişinin geleceğini okumayı ifade etmektedir. Bu yönteme biz “Kaderin 4 Sütunu” diyoruz. Bu geleneksel gelecek okuma sistemi; Çin Takvim formatını temel alarak kişinin doğum tarihine göre mantıksal çıkarımlarda bulunur. Takvimin eşsiz içeriğindeki zamanlar yıl, ay,  gün ve saat, evrendeki her şeyin bileşimi olduğuna inanılan temel elementler olan metal, su, ağaç,  ateş ve toprak olarak sunulur. Evrendeki her şey 5 elementle temsil edilmektedir. Gezegenler, insanlar, mevsimler, hava durumları, yönler, tatlar, duygular çevremizde algıladığımız her şeyin bir element olarak karşılığı vardır. Bu beş element arasındaki ilişki, kişinin kader yolunda önünde ne olduğunu fark etmesine, tutarlı olarak geleceğini tahmin etmesine, bu bilgiyi kullanarak hayatındaki şansını artırıp şanssızlığını azaltmasına yardımcı olur.

 

2017 YİN ATEŞ HOROZ YILI  丁 酉

*2017 Yin Ateş Horoz Yılı güneş takvimine göre 3 Şubat ta başlayacak.

2017 senesi Hsia Takviminde 2 elementle sembolize edilir, Horozun 酉(metal) üstünde oturan Yin Ateş  丁. Elementler arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yıkım döngüsüne göre, ateş metali fetheder ve yıkım döngüsünde kavgalı bir ilişkidedirler. Böyle karşıt elemenler bira araya geldiği zaman uyumsuzluk olacaktır. Öyle ki 2016 senesinde benzer enerjiler etkiliydi. Ancak 2016 Yang Ateş MAYMUN (metal) senesiyle, 2017 Yin Ateş HOROZ (metal) senesinin farkı elementlerin yin kalitede olmaları. Şimdi bu elementlerin genel özelliklerine bir göz atalım;

 

YİN ATEŞ

Titrek ve dengesiz mum ateşi olan, duygusal, hisli ve hassas bir insanı temsil eden Yin  Ateş , Yang Ateş gibi fevri değildir ancak gergin ve tedirgindir ve bir kere harekete geçip patladığında Yang Ateşten daha ciddi yıkımlara yol açar. Yin Ateş, yangın felaketlerini ve patlamaları, kurşun ve silahlı çatışmaları, suikastları temsil eder. Tarihe baktığımızda Yin Ateş senesi/ayı/günü ya da saatinde yaşanmış çok ciddi felaketler bulunmaktadır. Önemli örneklere bakarsak; Dünya Ticaret merkezlerine saldırı Yin Ateş gününde ve Yin Ateş Horoz ayında gerçekleşti, ilk atom bombası olan Hiroşima, Horoz Yılı ve Yin Ateş gününde atıldı, Osama Bin Laden Yin Ateş günü öldürüldü. Gezi parkı olayları Yılan (yin ateş) senesinde, Yin Ateş Yılan (yin ateş) ayında ilk olarak patlak verdi. Hatta geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beki Erikli, Yin Ateş Horoz saatinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Altındaki metal ateşi desteklemediği için horozun üstünde oturan Yin Ateş zayıftır. Ancak metal elementinin yaşam döngüsünde en yüksek noktada yer alan Horoz ateşinin gücünü küçümseyemeyiz. Dolayısıyla 2017 yılında dünya coğrafyası genelinde savaşlar, ateş ile ilgili felaketler, patlamalar ve suikast haberlerini sıklıkla duyabiliriz.

Yin Ateş insanları sıcakkanlı ve kibardır ancak gergin, tedirgin ve şüpheci olabilirler. Ateş elementi duygu olarak mutluluğu sembolize eder ve genellikle ateş gününde doğanlar dürüst, sıcakkanlı, zarif insanlardır. Hatta Kuvvetli ateş insanları komik olabilir ve komedyenler gibi şaka yapmayı sevebilirler.  Ancak yin ateşin iyimserliği aldatıcıdır. Güvenilir ve dürüst arkadaşlardır ancak dramatik ve huysuz olabilirler ayrıca duygusal ve hislidirler. Yin ateşinin temsilcileri Dawid Bowie, Harrison Ford bu ünlülerin hepsi hisli ve dramatik yenilikçi tarzlarıyla göze çarpar. Özellikle Dawid Bowie dramatik görsel sunumuyla yaratıcı müzik ustası olarak kabul edilir.

HOROZ 酉

Horoz, metalin işlenmiş hali olan, bileklik ve kolye gibi dekoratif metali ve mücevheri temsil eden güçlü bir yin metal elementidir. Dışarıdan güzel ve büyüleyici içeriden çok soğuk ve sert, yin metal kalitesindedir. Horozlar dış görünümlerine çok önem verirler ve ayna önünde saatlerce zaman harcayabilirler. Kendilerine özgü stilleri vardır. Sürekli bir şeyle meşguldürler. Bir sürü meziyetleri vardır ve hemen hemen tüm girişimlerinde başarılı olurlar. Çok idealistlerdir ve onlar gibi olmayanlara çok az toleransları vardır. Bazen bu meşguliyet fazlalığı yakın çevresini ihmal etmesine sebep olabilir.
Horoz geleneksel olarak; açık sözlülüğün, doğruluğun, dakikliğin ve programlı olmanın temsilcisidir.

Genel olarak Yin Ateş Horoz yılı, metalin üstünde ateş, iyimserlik, yenilik ve ilerlemeyi sembolize eder. Uluslararası ilişkilerde çatışmalar ve uyumsuzluklar anlamında huzurlu bir yıl olmayabilir. Ateş ve metal anlaşmazlık içinde olduğu için uluslararası anlaşmazlıklar, terörist aktiviteler ve çatışmalar olabilir, Horoz yılı daha çok ateşli silahlı çatışmaları tetikleyebilir, Aynı zamanda yangın, patlama gibi doğal afetler, nükleer ve çevresel riskler, hastalıklar ve salgınlar olabilir. Ancak insanlar iyimser, açık görüşlü, özgüvenli ve engelleri aşma konusunda yenilikçi olmaya eğilimli olacaklar.

 

60 YILLIK DÖNGÜLER

Çin takvimi 60 yıllık döngülerden oluşur. Bu demek oluyor ki aynı Yin Ateş Horoz yılını 60 yıl önce 1957de ve 120 yıl önce 1897de de tecrübe ettik. 1957 yılı Vietkong’ un Ngo Dinh Diem yönetimine karşı Vietnam savaşını başlatan ciddi isyanları gördü. 1957 yılında Türkiye-Suriye ilişkilerinin yine iyi olmadığı bir dönemdi ve savaştan kıl payı dönüldü. 1897 yılında Osmanlı kendisine ait olan adalardaki Rum tebaanın ayaklanmaları sonucunda Yunanistan’ a savaş açtı. Özellikle Basın sektörü 1957 ve 1897 senelerinde çok hareketliydi. Gazeteci Metin Toker hakaret sebebiyle tutuklandı, İstanbul Gazeteciler Sendikası bir süreliğine kapatıldı. İlk Osmanlı Gazetesi yayın hayatına Aralık 1987 de başladı. 1957 senesinde Ekim ayında Türkiye Genel seçimlerinde Demokrat Parti kazandı. Her iki sene de Türkiye ve dünya ülkeleri açısından hareketli ve çatışmaların, savaşların yaşandığı senelerdi. 1957 yılında birçok patlama ve yangın felaketi gerçekleşti. Özellikle Yin Ateşi temsil eden enerji sektörü ile ilgili çok sayıda kaza meydana geldi. 1957 Şubatında Virginia da kömür madeninde bir gaz patlaması sonucu 37 kişi öldü. Mayısta 42.ooo poundluk bir hidrojen bombası yanlışlıkla ABD nin New Mexico şehrinin en büyük eyaleti olan Albuquerque’ ye düştü, Eylülde Rusya’nın doğusundaki Çelyabinsk kentinde nükleer santral yakıtı üreten Mayak’ta meydana gelen kaza, 1990’lara kadar gizlendi. Bu kaza, Çernobil’den sonra ikinci büyük kaza olarak kayıtlara geçmiştir.  Ocakta İngiltere Windscale nükleer reaktöründe yangın çıktı.

1897 ve 1957yılları bilimsel gelişmeler ve eğlence sektöründe de göze çarpan yıllardı.  1957de Sovyetler Birliği ilk uydu Sputnik 1’i Ekim ayında, arkasından Sputnik 2’ yi Kasım ayında fırlattı. 1957de Gordon Gould tarafından lazer icat edildi. 1897de bilgisayar kelimesi kullanılmaya başlandı, aspirin üretildi ve elektron keşfedildi. Eğlence kısmında ise Batı Yakası Hikayesi “West Side Story” müzikali 1957de çıkış yaptı. Bu yıl aynı zamanda John Lennon’ un Poul Mc Cartney ile tanışıp Beatles’ a dönüşecek olan “Quarryman” grubunu kurduğu yıldır.

 

SAĞLIK

Yin Ateşi çin metafiziğinde kalp ve kan dolaşımını temsil eder. Aynı zamanda beyinle, sinir sistemiyle ve gözlerle bağlantılıdır. Dolayısıyla yin ateş yılı kolayca kalp hastalıkları, kan, iltihap problemleri, yüksek tansiyon ve felç gibi beyin ve sinir sistemiyle ilgili problemler getirebilir. Örneğin Yin Ateş Domuz yılı olan 1947 doğumlu Hilary Clinton, Yin Su yılan yılı olan 2013te Yin Su yılanın onun Yin Ateşiyle çatışması sonucu kafasını duvara çarptı ve beyninde kan pıhtısı olduğunu fark edildi, bunun sonucu olarak dışişleri bakanlığından istifa etmek zorunda kaldı. Bruce Lee de Yin Ateş günüyle çatışan Yin Su yılı olan 1973te öldü ve otopsisinde beyninde su bulundu. 2017 senesi Mart ayında Yin Su Tavşan senenin Yin Ateş Horoz enerjisi ile birebir çatışmada olacak. Bu sebeple kaza sonucu ya da ani olarak bu tarz sağlık problemleri yaşanabilir.

İnsan vücudundaki metal, akciğer ve solunum organıyla bağlantılıdır. Ateşin metale saldırması grip, zatürre, bronşit, astım ve alerjik solunum problemlerini ve cilt problemlerini tetikleyebilir. Horoz (yin metal) senesinde Tavşan (Yin Ağaç) kişileri de çeşitli sağlık problemleri yaşayabilirler. Horozun Tavşana saldırması vücuttaki küçük kemiklerle bağlantılıdır yani sırt kemikleri kalça, kemik ve parmaklara zarar verecek kazalara karşı hazırlıklı olunmalıdır. Özellikle Tavşan senesi ya da gününde doğanlar hareket sistemi ile ilgili problemler yaşayabilirler.

Horoz yılında ya da horoz gününde sırtını inciten insanlara bir sürü örnek vardır. En ünlü örnek, 2005te horoz yılında Madonna’ nın attan düşerek sırtını incitmesidir.

 

2017 SENESİ HANGİ BURÇLARLA ÇATIŞIYOR?

Çin Astrolojisinde Horoz, Tavşanla çatışma içinde olan hayvandır. Yin Metal/Yin Ağaç zıtlığı ağaçta küçük bir metal kesiği temsil eder. Yani bıçaklanma, cerrahi operasyonlar, sırt ve boyun, küçük kemiklerle sakatlanmalarla bağlantılıdır. Tavşan yılında doğanlar bu yılla çatışma içindedir. 2017de onlar için taşınmak ve yolculuk gibi daha çok hareket ve değişim olacak. Ev taşıma, ofis taşıma, iş değiştirme ya da yolculuğa çıkma gibi konularda şanslarını deneyebilirler. Ancak hızlı araba kullanmak, hava dalışı ya da paraşüt gibi tehlikeli sporlara karşı daha fazla önlem almalılar ve dikkatli olmalılar. Horoz ve Tavşan burçlarının ikisi de ‘romantik yıldız’ olduğu için aynı zamanda seks skandallarına da sebep olabilir. Bu zıtlık sadece Tavşan senesi doğanları değil, aynı zamanda Tavşan günü, ayı hatta saatinde doğanları da etkileyecektir. Haritasında Tavşan burcu olanların Horozu uzaklaştıracak bir ejderha objesi (bilezik, kolye) taşımaları önerilir. Böylece çatışmanın negatif etkisi azalacaktır. Tavşan yılında doğmuş kişilerin Horozun yönü olan batı yönünde seyahati minimuma indirmeleri tavsiye edilir.

*Ejderha bileklik satın almak için tıklayın

2017 senesiyle zıtlaşan bir diğer burç ise Horoz burçlarıdır. Bunun sebebi; Horozun Horozla penaltı yani bir çeşit ceza ilişkisinin olmasıdır. Doğum haritasında senede, ayda, günde ya da saatte dahi Horoz burcu olanlar kendine cezadan etkilenecekler. Bu ceza sağlık anlamında cilt, diş, akciğer ve soluk alma organlarıyla ilgili problemleri beraberinde getirir. Diğer yandan Horozun horozla cezası “kendine ceza” olarak tanımlanır. Kişi kendi kendine eziyet edecek duygu ve düşünceler içerisine girebilir, alkol, obezite gibi aşırılıklara yönelebilir, altından kalkamayacağı sorumluluklar alabilir ya da endişe kaygı, negatif düşünce ve duygunun içine düşebilir, insan ilişkilerinde uyumsuzluk yaşayabilir. Cezalarla baş etmeninin en önemli yollarından biri sorunu erken teşhis edip disiplin ve farkındalıkla soruna eğilmektir. Yine Horoz burçlarının ve haritasında Horoz olanların da üzerinde Ejderha obje taşımaları tavsiye edilir.

*Yılla çatışma içinde olan insanlar için seyahat etmek ev ve iş yeri değiştirmek sakıncalı değildir hatta tavsiye edilir.

Horoz yılıyla birleşen burçlar Ejderha, Yılan ve Öküz burçlarıdır bu burçlarda doğmuş olanlar yılı uyumlu geçirecek; Ancak yine de güvenli bir sonuca varmak için kişinin 4 sütununa bakmak en doğrusu olacaktır. Hayvan işaretleri kişinin doğum bilgilerini içeren 4 sütunda görüneceğinden, tüm sütunlarda zıtlık ve uyumu aramak gerekir. Haritalarında Ejderha, Yılan ya da Öküz olsa dahi çatışma ve penaltılar, bu hayvanların gününde yılında ya da saatinde doğan herkesin üstünde etkili olacaktır.

2017 senesinde Yin Ateş gününde doğan ünlüler daha çok parlayacaklar. Yeni projeler ve yenilenen imajlarla karşımıza çıkabilirler. Yin ateş gününde doğan ünlülerden bazıları; Harrison Ford, Doğukan Manço, Sarp Levendoğlu, Nurgül Yeşilçay

Tavşan yılında doğup 2017de horozla çatışma içinde olan ünlülerden bazıları Brad Pitt, Angelina Jolie, Öykü Sertel, Ebru Baki (CNN Türk Sunucu-Muhabir) Mehmet Günsür, Ozan Güven, Funda Arar, Can Bonomo, Emine Ülker Tarhan, Hülya Avşar, İrem Derici…Bu kişiler için 2017 değişim yılı olacak

Tavşan yılında doğmayıp tavşan gününde doğan ve bu yüzden zorlu bir yıl geçirecek olan insanlarda var. Bu insanlara bazı örnekler Prince Charles, Harrison Ford, Öykü Sertel, Ahmet Davutoğlu, Arda Turan, Demet Akbağ, Serenay Aktaş….gün sütunuyla çatışma genelde aile ilişkileriyle ve  özellikle eş ya da karşı cinsle ilgili sorunlara sebep olur.

Horoz yılında, ayında, gününde ya da saatinde doğan ünlülerden bazıları; Doğukan Manço, Sarp Levendoğlu, Emir Berke Zincidi (Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin Küçük Osman’ ı), Alper Kul, Acun Ilıcalı, Beyazıt Öztürk, Devlet Bahçeli

*Doğum haritanızdaki burçları öğrenmek için www.aysunsezgin.com Ana sayfada aşağı doğru indiğinizde BaZı Hesaplayıcı resmini tıklayınız.

 

 

HOROZ酉 HAVADA AŞK KOKUSU VAR!

Çin metafiziğine göre güçlü bir metal kalitesi taşıyan HOROZ aynı zamanda Romantik Yıldız etkisi verir. Bu etki özellikle Maymun, Fare ve Ejderha gününde doğanlar için olumlu insan ilişkileri, karşı cinsi büyüleme, tanışma ve sosyallik getirir.  Yin Ateşin iyimserliği ve Horozun temsil ettiği güzellik ve romantizm, eğlence ve mutluluk hissi üretir yani bu yıl eğlence sektörü için favori yıldır

 

HOROZ酉 AKADEMİK YILDIZ, KORUYUCU MELEK

Koruyucu melekler (yardımcı insanlar) kaderin 4 sütununda gök hanesinden gelir. Bir kişinin doğum haritasında koruyucu melek burcu varsa hayatı boyunca hem o burcun temsil ettiği kişiden, hem de çevresinden destek görür. Koruyucu melek burcu senede, ayda, günde ya da saatte belirdiği zaman da o kişi için olumlu etkisi olur. Doğum Haritasında sene ya da gün sütununda, gök hanesinde Yin Ateş ya da Yang Ateş varsa HOROZ burcu o kişiler için koruyucu melekdir.

Akademik yıldız ise zekâ ve bilgi açlığını sembolize eder. Bu yıldızlar bugün başarılı bir hayatın esaslarıdır.

Horoz üstünde Yin Ateş senesi hem akademik yıldız hem de koruyucu melek özelliğini taşır. Dolayısı ile 2017 yılında doğan bebekler doğuştan bu kaliteye sahip olacaklar. Diğer bir deyişle 2017 yılında doğan tüm bebekler otomatik olarak çok iyi yıldızlara sahip olacak. Yardımcı Melek, çevreden gelen yardımlarla kişinin hayatını yumuşatacak, akademik yıldız kişiyi meraklı ve entelektüel yapacak. İki yıldızın bir arada olduğu yıl, 60 yıllık döngü içinde iki kere gelir; Yin Ateş Horoz yılı ve Yin Su tavşan yılı. Yani 2017 doğum yapmak için iyi bir yıldır. Sıradaki benzer şanslı yıl 2023 yin su tavşan yılı olacaktır.

Koruyucu melekler ve akademik yıldızlar insanların başarısını olumlu yönde etkilerler. Örneğin Facebook kurucusu Marc Zuckerberg’ in doğum haritasında 2 adet akademik yıldız ile şansını arttırmış. 10 yıllık şans döneminde koruyucu melek burcu olan KEÇİ burcunun şansında Facebook u kurmuş.

 

 

2017 DE SEKTÖRLER

Ekonomiye ilişkin olarak, ateş elementi çoğunlukla borsanın arkasındaki itici güçtür. 5 element aynı zamanda insanların duygularını da etkiler. Genel olarak ateş neşe, su korku, toprak meditasyon, metal üzüntü, tahta öfkedir. Ateş yılı iyimserlik yaydığı için borsayı yükseltir. 2017 ateş yılının ilk yarısı ekonomi için olumludur. Mum ateşinin baharda dönemsel destek kazanmasıyla yanıltıcı iyimserliği artırarak ekonomide satın almalar için güven verici olabilir. Ancak Yin Ateşin yanıltıcı mum alevi sonbahar ve kışa doğru sönmüş olacaktır. Yani Ağustos ve Ekime doğru ciddi gerilemeler olacak ve bir daha 2022 kaplan yılına kadar ateş olmayacağı için devamında uzun süreli piyasa düşüşü olması beklenmektedir.

2017nin ateş ve metal elementinin ateş ve su sektörlerine refah getirmesi beklenmektedir. Çünkü ateş metali fetheder ve metal; enerji, eğlence, borsa ve finans, elektrik, havacılık, restoran, mutfak dâhil olmak üzere ateş sektörleri için parayı sembolize eder.

Su ateşi fethettiği için ikinci en iyi sektör su sektörü olabilir çünkü bu durumda ateş, su sektörü için para demektir. Su sektörleri; spa, cafe&bar işletmeciliği, deniz taşımacılığı, aktarma, iletişim, kargo

Toprak metal ürettiği için toprak sektörleri aktif olacak ve üretici olacak toprak için para elementi olan su belirsiz olacak. Toprak sektörü; emlak, arazi, sigorta, otelcilik, yüksek teknoloji, danışmanlık, inşaat ve madencilik sektörlerini içermektedir.

2017 yılı çok da iyi olmayacak sektör metal sektörü olacaktır. Güçlü bir metal yılında bu sektör çok aktif olacak ancak rekabet çok güçlü ve horoz sektöre birçok rakip getirecek. Metal sektörü makine, mekanik, mühendislik, bankacılık, bilgisayar, arabalar, cilt bakımı, mücevherat, cerrahlık, akupunktur, dişçilik, ileri teknoloji

Ağaç, ateş ürettiği için moda, tekstil, kâğıt, çevre, medya, kitaplar, bitkisel ürünler, çevrecilik, mobilyacılık, çiçekçilik, sanat, saç gibi ağaç sektörü de aktif olacak ancak bu sektör için para bulunmamaktadır.

 

 

2017 UÇAN YILDIZLAR-FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui UÇAN YILDIZLAR öğretisine göre, 2004 den 2024 e kadar olan içinde bulunduğumuz yirmi yıllık döneme ‘8 in çağı’ denir, 8 rakamı dağ trigramını ve küçük çocukları temsil eder. 8 rakamı bu yirmi yıllık dönemde uçan yıldız çizelgesinde çocukları tam merkezde gösterir. Bu yüzden 2004 de 8’in çağına girdiğimiz için çocukları daha çok etkileyen felaketler, sıkıntılar ve şanssızlıklar görüyoruz. Dolayısıyla bu dönemde çocuklara daha dikkat etmeli sağlıkları ve güvenlikleri için daha fazla özen göstermeliyiz.

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişir. Bu nedenle yeniden tahsis edilen iyi ve kötü enerjiye karşı her yıl tetikte olmalıyız ki, evimizde ya da iş yerimizde yer değiştiren kötü enerjiye karşı önlemimizi alabilelim.

Horoz yılında, engelleri ve şanssızlığı temsil eden beş sarı isimli kötü enerji güneyden gelir. Evin güney tarafına metal rüzgâr çanı asmak kötü enerjiyi dağıtmak için tavsiye edilir. 2017nin en kötü ayları Mart, Eylül ve Aralık olacak.

Diğer bir kötü yıldız olan 2, 2017de kuzeybatıdan gelecek. 2 yi dağıtmanın geleneksel yolu, evin etkilendiği bölgeye yani kuzeybatı bölgesine bir sırada 6 metal para asmaktır. Bu yıl Grand Duke yönü (Horoz) batı ve bu yöne bakan binalarda, batıya bakan cephelerde toprağı taşımak ya da inşaat/tadilat yapmak tavsiye edilmez.

Kötü yıldız 3, anlaşmazlık ve hırsızlık yıldızıdır. Bu batıda kendini gösterir. Bu pozisyona kırmızı kâğıt parçası koymak kötü etkisini azaltmak açısından çok önemlidir.

Skandalları temsil eden kötü yıldız 7 güneybatıda ve bunun için geleneksel çözüm güney batı yönüne temiz cam vazo içinde 3 parça bambu koymaktır.

Merkezdeki yıldız 1, su trigramıdır.  Bu nedenle 2017de su ile bağlantılı felaketler beklenir. Bu enerjiden en çok etkilenecek bölgeler merkez ve güney yönleri olacaktır. Çoğunlukla Ortadoğu ülkeleri ve isminde merkez geçen ülkeler risk altında olacak.

Bereket yıldızı 8 Doğuda ve 9 Güneydoğuda parlayacak. Bu yönleri açık ve aktif tutmanız, hareketli ojelerle desteklemeniz bu güzel enerjiyi aktive edecektir.

 

2017 Mart ayında uçan yıldız 2 ve 5 ile birlikte güneyde ve ayrıca Yin Su Tavşan, Yin Ateş Horozla tamamen çatışma içinde olacak. Yani uçan yıldızların dağılımı burçlar arasında gerçekleşecek zıtlıkları destekleyecek. Bu dönemde Ateş ve Su arasındaki ciddi çatışma nedeniyle kalp krizi, felç, yangın felaketleri ve patlamalar beklenebilir. Aynı çatışmalar 2018 Ocak ayında da olabilir.

2017 senesinin, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur ve bereket getirmesini dilerim.

Sevgilerimle

 

Grand Master Raymond LO’ nun ilgili yazısından tarafımca derlenmiştir.

Aysun Sezgin

Feng Shui ve Çin Astrolojisi Danışmanı

 

*2017 senesinin ilişkilerinizi, sağlığınızı, kariyerinizi nasıl etkileyeceğini, kişisel bilgilerinizin yanı sıra 2017 de 12 aylık öne çıkan temaları öğrenmek için Aysun Sezgin’ den randevu alın.

aysunsezgin@gmail.com

0505 850 5027

Comments are closed.