Çin Yılları

2016 YANG ATEŞ MAYMUN YILI 丙 申

Çin geleneksel geleceği okuma yöntemi 5 element teorisi üzerinden yapılır. Evrendeki her şey 5 elementle temsil edilmektedir. Gezegenler, insanlar, mevsimler, hava durumları, yönler, tatlar, duygular çevremizde algıladığımız her şeyin bir element olarak karşılığı vardır. Çiftçi takvimi veya Hsia takvimi olarak bilinen Çin takvimi,  sadece zamanı kaydetmez,  aynı zamanda geleceği tahmin etmeye yarayan şaşırtıcı bir araçtır. Geleceği tahmin etmeye yarayan geleneksel yöntem, doğum tarihi verilerinden bir kişinin geleceğini okumayı ifade etmektedir. Bu yönteme biz kaderin 4 sütunu diyoruz. Geleceği tahmin ederken tüm yorumlar elementlerin üretim ve tüketim döngülerine göre yapılır. Bu sebeple Çin Takvimine aynı zamanda elementler takvimi de diyebiliriz. Bu takvimin temıel özelliği,  zaman ile ilgili bütün bilgiler yıl, ay, gün ve saat olarak 5 temel element ile temsil edilirler. Bu elementler; metal, su, ağaç, ateş ve toprak tır.  Beş element arasındaki ilişki, kişiye geleceğini tahmin etme konusunda yardımcı olur ve bu bilgiyi kullanan kişi sansını arttırabilir veya şanssızlığını indirgeyebilir.

2016 YANG ATEŞ MAYMUN YILI
Maymun Yılı 4 Şubat 2016 dan itibaren başlıyor ve 2017 4 Şubatına kadar devam edecek.
Çin Takviminde 2016 Maymun yılı, iki elementle sembolize edilir- metalin üzerinde oturan ateş. Elementlerin arasındaki ilişkiyi yöneten doğum ve yıkım döngüsüne göre, ateş metali fetheder yani yıkım çemberindedirler ve ilişki kavgalıdır. Normalde bu tarz çatışmalı elementler uyumsuzluk demektir. Yang ateş, her an patlamaya hazır fevri ve direkt özellikleri  sembolize eder. Dolayısıyla uluslararası çatışmalar ve kırılmalar olabilir. Ancak, Güneybatıyı temsil eden maymunun üzerindeki ateş, ‘batan güneş’i sembolize eder ve bu tarz çatışmalar şiddet içerikli olmayabilir. Gün batımından sonra ısı düşerken, çatışmalar çözümlenebilir.

Yang Ateş, güneşe benzetililir ve tıpkı onun gibi iyimserliği ve sıcaklığı getirecektir. Uzlaşma sağlamak ve çatışmaları çözmek daha kolay olacaktır.  Yang ateş insanları daha sıcak kalpli, açık fikirlidir, kolayca arkadaş edinirler ve sosyal çevrelerinde popülerdir. Ünlü yang ateş insanları arasında Albert Einstein ve Steve Jobs’u sayabiliriz. Ancak yang ateş insanları fevridir ve düşünmeden konuşarak sıkıntı içine düşebilirler. Bunun tipik örneği bağlanmayan  telefonu otel görevlisine fırlattığı için tutuklanan Russel Crow dur.

Maymun güçlü bir metal elementidir kılıcı ya da ölümcül silahları temsil eder ve içinde metal, su ve toprak vardır. Metalin muhteviyatındaki su, güçlü okyanus suyuyla agresif bir enerjidir. Sudaki çatışmaları gösterir. Yani coğrafi olarak Güney Çin sularında tansiyon artarsa bu şaşırtıcı olmaz.  Dört sütun sistemindeki Maymun, suyun doğumudur, batıdaki gün batımı ateşi zayıflatır.

60 YILLIK DÖNGÜLER 1956-1896

Çin takviminde 60’ar yıllık döngüler vardır. Aynı Yang Ateş Maynun senesini 60 yıl önce 1956 yılında ve 120 yıl önce 1896 yılında yaşadığımız anlamına gelir. 1956 yılında Suez Kanalında çıkan kriz, Birleşik Krallık Fransa ve İsrailin Sinai yarımadasını istila etmesiyle devam etti. Ayrıca Macaristan ve Polonya da  Sovyet Halkasına karşı devrim vahşice bastırıldı. 10 Ekimde Hong Kong da milliyetçiler ayaklandı. Yani çatışmanın ve savaşın yılıydı.

Buna rağmen yang ateş güneşi sembolize ettiği için; insanların üzerinde iyimserlik ve mutluluk duygusu da oluşturur, dolayısıyla eğlence ve lüks sektörü için de iyi bir yıl olacağını bekliyoruz. 1956 yılı Elvis Presley, Marilyn Monroe ve Doris Day gibi büyük yıldızlar için başarılı bir yıldı. 1956 şubatta Elvis ‘Heartbreak Hotel’ ile gönülleri fethetti, Marilyn ismini Norma Jean den Marilyn Monroe ya çevirdi, Doris Day en ünlü albümü ‘que sera sera’ yı kaydetti. Aynı yıl Broadway de My Fair Lady müzikali başlamış, ilk Eurovizyon yayınlanmış ve King and I filmi çıkmıştır.

Çin metafiziğinde ‘gezen at/seyahat atı’ olan Maymun güçlü metal elementidir. Diğer bir seyahat atı olan Kaplanla zıtlık yaşar. Dolayısı ile Maymun yılında seyahat eden daha çok insan olacaktır. Özellikle Kaplan, At, Köpek ve Domuz, Tavşan ve Keçi yılı ve gününde doğan insanlar bu sene oldukça hareketli bir yıl geçirecekler. Birçok insan seyahat fırsatı bulabildiği için bu durum kazaları da tetikleyebilir. Maymun ve Kaplan kara hayvanı olduğu için kazalar çoğunlukla araba çarpışmalarından kaynaklanır. Yang Ateş, uçaklarla bağlantılı olduğundan ve Maymun aynı zamanda suyun annesi olduğundan (su ateşin gücünü azaltacaktır) hava ve deniz kazalarına karşı dikkatli olunmalıdır. 1956 yılı hava ve deniz facialarının yılıydı. 1956 Haziranın 30 unda Arizona da büyük kanyonun üzerinde gerçekleşen uçak kazasında 128 yolcu öldü. 25 Temmuzda sis yüzünden italyan deniz uçağı ve isveç gemisi çarpışarak batmış ve 51 kişi ölmüştür. 9 Aralıkta kanada havayoluna ait uçak ingilterede dağa çarpmış ve 62 yolcu ölmüştür. Hala yang ateş maymun yılı olan 1957  Ocak ayında ise LA üzerinde bir airliner ve fighter jet çarpıştı.

Yang ateş güneşin güçlü enerjisi olduğundan yangın ve patlama felaketlerini beraberinde getirir. 1956 da Belçikada bir kömür madenindeki patlamada 262 madenci ölmüştür. Başka bir yang ateş yılı olan 1896 da haziranda Pensilvanyada bir kömür madeninde patlama 58 madenciyi öldürmüştür. Ayrıca Yang Ateş kaplan yılı olan 2011 de Fukuşima nükleer santrali  311 deprem ve tsunami ile yokolmuştur. Dolayısıyla 2016 da da nükleer felaketlere karşı dikkatli olunmalıdır.

SAĞLIK

Çin metafiziğinde yang ateş, insan vücudunda kalp ve kan dolaşımı, tansiyon ve aynı zamanda omuzları işaret eder. Ateş yılı kalp problemleri ve omuz ağrıları getirebilir. Metal, insan vücudunda  akciğer ve nefes organlarıyla ilişkilidir. Ateşin metale saldırmasıyla, soğuk algınlığı, diğer nefes alma organlarında (burun, ağız, cilt) problemler olma ihtimali vardır. Ayrıca uçan yıldız 2, 2016 yılının merkezindeki hastalığı temsil eder.

Maymun, Kaplan ve Yılanla birleştiğinde ‘ateş cezası’ yaratır, bu ateş cezası yangın felaketlerini ve patlamaları tetikleyebilir. Ateş elementi kalp ve kan dolaşımını temsil ettiği için İnsan vücudunda ateş cezası iltihaplara kalp hastalıklarına ve yüksek tansiyona sebep olur. Kaplan (Şubat), Yılan (Mayıs) ve Maymun(Ağustos) ayları ateş cezasının gerçekleşmesi  mümkün olan en riskli aylar. Bu durum bu üç burçtan birinin senesinde, ayında ve gününde doğan insanları da etkiliyor. Bu kişiler özel hayatlarında iletişim problemleri, beklenmedik boşanmalar, iş değişiklikeri,  tartışmalar, kan ve kalple ilgili sağlık problemleri yaşayabilirler. Ateş Cezasını önemsemek gerekir ve minimum koruma için YILAN OBJE taşımak Maymun yılını kaçırır. 2016 senesinde Ateş Cezası yaşama ihtimaliolan ünlülerden bir kaçı; Hillary Clinton, Paris Hilton, Justin Bieber, Mazhar Alanson, Zerrim Özer, Sermiyan Midyat, Ebru Gündeş sayılabilir.

Grip salgını 2016 da daha ciddi bir problem olacaktır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve iltahapları önlemek için antioksidan,  C vitamini, Omega 3 yağı takviye olarak alınabilir.

2013 ten 2015 e son 3 yılda ateş ve toprak yıllarını tecrübe ettik. Ateş; kan dolaşımı, karbonhidrat, enerji ve şekerdir. Toprak; mide ve kaslardır. Yani bu yıllar insanların daha kolay kilo almasına neden olur. Ancak 2016 da metal elementinin gelişi, son birkaç yılda kazandığımız fazla miktarda toprağı boşaltmamız için iyi bir şanstır. Bu yıl daha fazla egzersiz yapmak, belirli bir diyete uymak ve kilo vermek için güzel bir yıldır. Maymun 2016 ve Horoz 2017 yılları fazla yağları vermek için daha etkili olacaktır.

2016 MAYMUN ve KAPLAN BURÇLARINI ETKİLİYOR

Maymun senesinde doğanlar, Maymun yılıyla karşılaştığı zaman Grand Duke den etkilenebilirler. Eğer aynı zamanda şans sütunlarında ya da doğum haritalarında Kaplan varsa çatışma ya da ateş cezasını çekerler ve eğer ateş onların olumsuz elementi ise yangın tehlikesi ve trafik sorunlarına maruz kalabilirler ve ayrıca iltihaba karşı duyarlı olabilirler. Çoğu cezalar hem uyumsuzluk, öfke, endişeler ve hayal kırıklıkları hem de hastalık getirir, olumsuz etkiyi en aza düşürmek için üzerlerinde Yılan Objesi taşımaları gerekir.

Kaplan senesinde doğan insanlar bu yılla zıtlık içindedirler. Zıtlıklar insan hayatına değişim getirir. Bu kişiler 2016 da daha hareketli ve seyahat halinde olacaklar. Böyle bir şansı evi ya da ofisi taşımak, iş değiştirmek ya da yolculuğa çıkmak gibi gerekli değişimler yapmak için kullanmak sorun değildir. Ancak hızlı araba sürmek, uçak kullanmak, aletsiz dalmak, paraşüt atlayışı yapmak gibi riskli sporlardan daha fazla kaçınmaları gerekir. Bu kişilere çatışmanın etkilerini azaltmak için üzerlerinde YILAN OBJE taşımaları önerilir, Kaplan yılında doğan insanlar için, 2016’da Grand Duke yönü olan güneybatı tarafına yapılacak seyahatleri en aza indirmeleri iyi olacaktır.

Kaplan yılında doğan, 2016 da maymunla çatışma içinde olan ünlü insanlardan bazı örnekler; Tom Cruise, Terry Gou, The Queen, Rob Pattison, Lady Gaga, Jodie Foster, Mazhar Alanson, Zerrin Özer, Sermiyan Midyat, Ebru Gündeş, Kenan Doğulu, İrem Sak, Özge Özpirinççi,

Kaplan yılında doğmamış ama Kaplan ayında (Şubat) ya da Kaplan gününde doğmuş olanlar da çatışma altındalar, yani onlar da zorlu bir yıl geçirecekler. Örnek olarak; Hilary Clinton, Park Geun Hye, Paris Hilton, Joan Jett, Kiefer Sutherland, Britney Spears. Eser Yenenler (ay ve gün kaplan) Beren Saat (ay kaplan, gün maymun), İrem Sak (ay kaplan, sene kaplan)

Gün sütunundaki çatışmalar genellikle insan ilişkileri alanında ve aile içinde uyuşmazlığa neden olur, özellikle eş ve karşı cinsle olan ilişkilerde sorunlara sebep olacaktır. Örnek olarak; Ben Affleck ve Jennifer Garner, ikisi de Kaplan gününde doğdular ve bu yüzden ikisi de maymun yılının çatışması altındalar. Bu sebepten dolayı evlilikleri sallantıda olabilir.

Bazi Hesaplayıcıdan doğum haritanızı çıkartabilirsiniz.

EKONOMİ

Ateş yılı ekonomide stok marketlere iyi performans getirme konusunda güven artırır. 1956 da Dow Jones endüstrisi  tarihte lk defa 500 puanla ortalama indeksi aştı. Ekonomi ile ilişkin olarak, ateş elementi çoğunlukla borsanın arkasındaki itici güçtür. Aynı zamanda beş element insanların ruh hallerinde etkilidir.

Genel olarak ateş; keyif – su; korku – toprak; meditasyon –  metal; üzüntü ve tahta kızgınlıktır. 2006 ve 2007 deki gibi ateş yılı çoğunlukla iyimserlik ve borsada yükselmeler meydana getirdi ama 2008 de suyun gelmesiyle insanlar ABD’nin yüksek faiz problemi ve düşüşle ile ilgili korkuya düşmeye başladılar. 2008 de ortaya çıkan finansal tsunami, dünya ekonomisinde birkaç yıllık istikrarsızlığa yol açtı.  2008 den sonra gelen yıllarda ateş eksikti, böylelikle ABD ve Avrupa başta olmak üzere 2013’e kadar krizler ve istikrarsızlık hüküm sürdü. Ta ki AB ekonomisi Yılan yılı ile güçlü bir toparlanma gösterene kadar. 2014 At yılında ateş elementi ekonomiyi yükseltti, ABD ve Avrupa nın değer düşüren yıllardan çıktığı açıkça görülmektedir. 2016 da Yang Ateş, ekonomi  için hala pozitiftir ve iyimserlik, satın alma için özgüven getirmeye devam eder. Bu pozitif ateş enerjisi 2017 nin ilk yarısına kadar devam edecek.

2016 ATEŞ VE SU ENDÜSTRİLERİNE REFAH GETİRECEK

2016 nın ateş ve metal elementlerinin ateş ve su endüstrilerine refah getirmesi beklenmektedir çünkü ateş metale hükmeder. Enerji, eğlence, borsa, elektrik, finans, restoran ve havacılık sektörlerini kapsayan ateş endüstrisi için metal para sembolüdür.  İkinci en iyi endüstri su olmalıdır çünkü su ateşe hükmeder. Su endüstrileri; taşıyıcılık, deniz seyahati, bar işletmeciliği, spa, cafe, içki, içecek ve iletişimdir. Ateş; su endüstrisi için para demektir

Toprak endüstrisi, toprak metali ürettiği için pozitiftir yani bu yıl mal mülk, inşaat, yüksek teknoloji ve madencilik gibi toprak elementleri için aktif bir yıl olacaktır. O kadar iyi olmayan endüstri metal endüstrisidir. Metal endüstrisi bankacılık, mühendislik, bilgisayarcılıktır. Güçlü metal yılında bu endüstriler çok aktif olacaktır ancak rekabet çok yüksektir ve maymun yılı sahneye çok sayıda rakip getirir. Ağaç endüstrisi -tekstil, kağıt, çevre gibi; Ağaç ateşi ürettiği için aktiftir ama ağaç endüstrisinde para olan toprak yoktur.

Özet olarak Maymun yılında iyi performans gösterecek olan endüstriler, ateş ve suyla ilişkili olan endüstriler olacaktır.

Genel olarak Yang Ateş Maymun Yılı ateş yukarıda ve metal aşağıda; esneklik, gelişim kaydetmek ve iyimserliğin sembolüdür. Uluslararası ilişkilerde hala çatışma ve uyumsuzluk vardır ve barış dolu bir yıl olmayabilir ancak insanlar iyimser, açık fikirli, özgüvenli olacaktır ve engellere çözüm getirmek için yenilikçi olacaklardır. Aynı zamanda ateş, patlama, nükleer sorunlar, kasırga ve hortum gibi doğal afetler ve bazı ekolojik felaketler olabilir. Hastalıklar ve salgınlar yükselmeye devam edebilir.

EJDERHA, FARE VE YILAN BURÇLARI EN ŞANSLI BURÇLAR

Maymun yılı ile birleşen hayvanlar Yılan, Ejderha ve Faredir. Bu hayvanlar yılla bir uyumluluk içerisindedir. Ancak, Maymun yılında birinin daha fazla güvenilir şans değerlendirmesi için, bu kişinin  yıl, ay, gün ve doğum saatini içeren bütün doğum bilgilerini gerektiren tam Kaderin Dört Sütununu kontrol etmek gerekecektir. Hayvan sembolü kişinin doğum bilgilerindeki her dört sütunda da görünebilir olduğu gibi, Maymun ile çatışma ve ceza ilişkisi sadece kaplan ve maymun yılında doğan insanlarda etkiye sebep olmaz, çoğu çatışma ve cezalar doğum ayı, günü ya da saatinde maymun veya kaplan olanlar da bu cezadan etkilenirler.

YİN TOPRAK VE YİN AĞAÇ İÇİN YARDIMCI MELEKLER OLACAK

Yin Toprak ya da Yin Ağaç gün veya yıllarından birinde doğan kişiler için Maymun bir soyluluk göstergesidir. Diğer bir deyişle ‘’yardımcı melektir’’ 1955, 1959, 1965, 1969, 1975, 1979, 1985, 1989, 1995, 1999 gibi sonu 5 ya da 9 ile biten yıllarda doğanlar için 2016 senesinde yardım etmeye gelecek ve her şeyi olumlu yapacak koruyucu melekler olacak.

2016 DA DOĞACAK HER BEBEĞİN AKADEMİK YILDIZI OLACAK-4 ŞUBAT SONRASI DOĞACAKLAR İÇİN

Maymun ayrıca Yang Ateş yılında doğan insanlar için Akademik bir yıldızdır. Dolayısıyla 2016’da doğacak her bebeğin bir “Akademik yıldızı” olacaktır ve onlar için güzel bir sene olacaktır. Bu yıldız entelektüel bir birikim anlamına gelir ve öğrenme isteğini kuvvetlendirir.

Maymun yılında Horoz ‘Romantik Yıldız’ dır. Horoz yılında ya da gününde doğan insanlar karşı cinsle arkadaşlık kuracakları bol fırsatlı çok sosyal bir yıl beklemeliler. Kaplan yılında ya da gününde doğan insanlar ‘gezen at’ yılında olacaklar ve Maymun yılı aynı zamanda Tavşan, Keçi ve Domuz yılında doğanlar için yolculuk ve hareketi tetikleyecektir.

FENG SHUI ENERJİLERİ

 

İçinde bulunduğumuz 2004 ten 2024 e kadar olan yirmi yıllık Periyoda; 8. Periyod adı verilmiştir ve bu 8 rakamı Dağ Trigramı’nı temsil etmektedir. Aynı zamanda genç çocuk sembolüdür. Bu nedenle 2004 e (8. Periyoda) geçtiğimizden beri çocukları etkileyen daha fazla afetler ve şansızlıklar görülmekte. Bu 8 rakamı, 2004ten 2024 e kadar olan uçan yıldız tablosunda her zaman  çocukların merkezde olacağını temsil eder.  Yani bu 8 periyodunda çocukların güvenliğine ve iyi olmalarına dikkat edilmesi çok önemlidir.

Feng Shui enerjileri yıldan yıla değişiklik gösterir. Dolayısıyla evimizde veya ofislerimizde karşılaşabileceğimiz kötü enerjilere önlem alabilmek adına senenin başında iyi ve kötü enerjilerin yerleşimini izlemekte fayda var.

Maymun yılında ‘beş sarı’ denen, engelleri ve kötü talihi sembolize eden  kötü enerji Kuzeydoğuya ulaşır. Evdeki kötü enerjiyi çözmesi için evin Kuzeydoğusuna metal rüzgar çanı asılması tavsiye edilir. Bir başka kötü yıldız numarası, hastalığı sembolize eden 2, 2016 da mekanların merkezine ulaşacak. Bu 2 yi çözmenin geleneksel metodu evin etkilenen bölgesine sıra halinde altı madeni para asmaktır. Bu yılın Grand Düke yönü Güneybatı; bu yönde büyük yapı çalışmaları yapılmaması gerekir. Aynı zamanda Grand Düke karşı oturmak da iyi değildir. Tartışma Yıldızı 3, çatışmanın ve soygunun yıldızıdır ve kendini Kuzeybatıda gösterir. Kötü etkiyi azaltmak için bu pozisyona  kırmızı bir kağıt parçası konulması gerekir. Aynı zamanda kötü yıldız 7, kuzeyde kendini gösterir. Geleneksel çözüm, kuzey bölgesine su dolusu temiz cam vazoda üç bambu bitkisi koymaktır. Bereket yıldızları ise; Doğu, Güneybatı ve Güneydoğu yönlerinde etkili olacaklar.

Merkezde bulunan yıllık yıldız 2 hastalık yıldızıdır. Dolayısıyla 2016 da daha fazla hastalık ya da grip salgını beklenmektedir ve etkilenen bölge merkez ya da Kuzeydoğu olacaktır. Çoğunlukla ortadoğu ve isminde ‘merkez’ olan bölgeler etkilenecektir.

2016 nın uçan yıldızlar açısından en sorunlu ayları Şubat, Mayıs ve Kasım olacaktır.

 

 

2015 SENESİNİN HERKESE  BEREKET, BAŞARI, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLERİM

Aysun Sezgin

Feng Shui ve Kader Danışmanı

Raymond Lo’nun ilgili makalesi üzerinden derleme yapılmıştır.

Comments are closed.